Prognoza vremena: Tri ljepša dana, a zatim opet ispočetka?

U tjednu za nama bilo je i kiše i sunca. Čini se da će utorak i srijeda biti najstabilniji dani tjedna, a već krajem četvrtka stižu nam novi pljuskovi kao uvod u nestabilan kraj tjedna, javlja Crometeo.

Značajnijeg vjetra neće biti, a temperatura zraka će na kopnu ostati slična ili malo pasti. U nastavku szanjte kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danim u prognozi Crometea.

U utorak pretežno ili djelomično sunčano i toplo. Pokoji pljusak je moguć još ponegdje u Slavoniji. Ako duže boravite na suncu adekvatno se zaštitite jer će UV indeks, mjera štetnog sunčevog zračenja, biti vrlo visok. Noć će biti svježa s temperaturom od 9 do 14 stupnjeva, a najviše dnevne vrijednosti će se kretati do 25°C. Puhat će lagani vjetar sjevernih smjerova pa će biti zdravo, suho vrijeme. I biometeorološka situacija će biti povoljna. Utorak će biti jedan vrlo lijep i zdrav dan.

Slično vrijeme se očekuje i u srijedu. Dosta sunca, većinom suho i vrlo toplo. Pirkat će slab istočni povjetarac koji nam donosi vrlo ugodno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, a najviša dnevna oko 25 Celzijevih stupnjeva. Prema kraju dana moguća je umjerena naoblaka, ali bi trebalo ostati suho.

U četvrtak bi već moglo biti više oblaka, osobito krajem dana. Navečer će postojati mogućnost za kišu ili pljusak s grmljavinom. Vjerojatno neće biti obilne kiše, a neka mjesta možda će ostati i suha, ali eto potkraj dana raste šansa za kišu. Općenito je veća šansa za kišu uz granicu sa Slovenijom, a prema istoku bi moglo biti suho. Ostat će ugodno toplo.

To je najava manje promjene za petak kad nas očekuje oslabljena fronta s lokalnim pljuskovima i manjim osvježenjem. Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Ušli smo u sezonu visokih temperatura, a u tim situacijama nevrijeme nije ništa neuobičajeno. Temperatura će biti samo malo niža, dakle nije riječ o nekom drastičnom zahlađenju.

U subotu bi opet moglo biti nešto više sunca, ali će postojati ona klasična mogućnost za popodnevni lokalni pljusak. Bit će ugodno toplo i povoljno za planove na otvorenom.

Prema prognostičkom materijalu u trenutku izrade ove prognoze, čini se da nam u nedjelju i ponedjeljak stiže pogoršanje vremena uz više oblaka, kišu, pljuskove i osvježenje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije