FOTO: Vojvodina oduševila donjodubravske žene

>> FOTO: Vojvodina oduševila donjodubravske žene

Članice Udruge žena Donje Dubrave su slijedom planskih zadataka bile na dvodnevnom izletu u Vojvodini. Put su započele ugodnim putovanjem kroz Podravinu, Slavoniju, preko Vukovara, Srijema te Fruške gore do Petrovaradinske tvrđave koja je bila mjesto za šetnju uz razgledavanje i slobodno vrijeme za uživanje u prelijepoj panorami Novog Sada i Dunava kod njih je izazvalo oduševljenje…

Obišle su jezero Palić, zatim večera uz tamburaše na Majkinom salašu, koji ih je podsjetio kako se nekad živjelo u Vojvodini.

Idući dan, nakon obilnog doručka posjetile su Vinariju Zvonka Bogdana. Prekrasni vinogradi, vinski podrumi i degustacija vina impresionirala ih je. Put ih je vodio prema Subotici, prometnom i kulturnom središtu Bačke. Posjetile su Gradsku kuću, jedinstveni primjerak graditeljstva, oslikanu brojnim vitrajima i slikama koje govore o povijesti Hrvata na tom području.

Ljepota grada, urednost i prostranost trgova i parkova, fontana, drvoredi bođoša, sinagoga, Narodno kazalište…ostat će im u trajnom sjećanju. Na kraju upoznaju Sombor, gdje smo se osvježile sladoledom i okrijepile kavom. Zadovoljne izletom koji je bio ugodan i veseo, uz pjesme i šalu preko Baranje i Podravine vratile su se zadovoljne u Donju Dubravu.

Zahvala pratiteljici Ivani i vozaču Filipu! – rekla je Milica Čituš koja nam je iznijela dojmove s izleta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije