Dan za pamćenje u Otoku: U jednom danu krštena tri mala anđela

Otok je prigradsko naselje Grada Preloga. U tom malom i pitomom mjestu živi nešto više od tristotinjak ljudi. Poznati su po slozi i zajedništvu jer za sebe vole reći da dišu kao jedno.

Rođenje djeteta je najradosniji i najsretniji dan u svakoj obitelji, ali u ovom slučaju i u cijelom mjestu posebice ako se u jednom danu krsti više djece. U subotu, 28. svibnja po prvi puta u povijesti mjesta u jednom danu krštene su tri bebe – Borna, Sara i Ela. Svjedoci smo da mladi odlaze i da se obitelji rijetko odlučuju na djecu. Stoga je ovaj događaj bio itekako radostan ne samo za najbliže, već i za cijeli Otok.

– Krstila su se tri prekrasna anđeleka. Iako smo malo mjesto sa svega dvije ulice, prekrasna smo i mirna sredina za ovaj brzi život gdje nema vremena za ljubav, brak a kamoli za stvaranje obitelji. Mi smo dokazali suprotno i svi smo sretni zbog toga jer je naš Otok dobio tri nova stanovnika – kazala nam je mama Matea.

Župni vikar Župe svetog Jakoba u Prelogu Karlo Šimek za vrijeme svečanog misnog slavlja koje je predvodio u župnoj crkvi Svetog Jakoba u Prelogu krstio je troje djece u tri mlade obitelji: Bornu, drugo dijete u obitelji Miljenka i Matee Blažinčić, Elu, drugo dijete u obitelji Marija i Marine Sraka te Saru, također drugo dijete u obitelji Velimira i i Renate Šimec.

Ovom činu osim djece, njihovih roditelja i kumova prisustvovali su rodbina, prijatelji, ali i sugrađani koji su poručili da će ovo nesvakidašnje krštenje dugo nositi u srcima. Neka ova tri mala anđela Bog prati i blagoslovi ih na putu njihovog odrastanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije