Zboru ‘Josip Vrhovski’ iz Nedelišća srebrna plaketa u Šibeniku

U Šibeniku je 28. svibnja održano Međunarodno natjecanje zborova u folklornoj zglazbi Adria Cantat, na kojem je svoju priliku potražio i Pjevački zbor ‘Josip Vrhovski’ iz Nedelišća.

Natječući se u kategoriji mješovitih velikih zborova, osvojili su srebrnu plaketu, a zapamćen je ostao najglasniji aplauz koji je publika uputila njihovoj interpretaciji skladbe ‘Vehni, vehni fijolica’. Pod vodstvom Branimira Magdalenića, prof. i sami članovi Vrhovskog su se složili da im je rečena izvedba bila među najboljima dosad, no na repertoaru u Šibeniku našli su im se i ‘Istarski tanac’, ‘Makedonska humureska’ i ‘Lijepo pjeva za lugom djevojka’.

Rudolf Beer, Bojan Pogrmilović i Branko Starc činili su žiri koji je nedelišćanskim pjevačima dodijelio srebro, čestitajući na pripremljenosti i odabiru pjesama za izvedbu. Predsjednica Zbora Ivanka Novak je zboraše nakon nastupa u Šibeniku ugostila u Trogiru pa je spoj ugodnog i korisnog idealno iskorišten, zahvaljujući i lijepom vremenu.

Prije ljetne stanke, pjevačice i pjevačice iz ‘Vrhovskog’ vrijeme rezerviraju i na zastup na ‘Pan Festivalu’ u suradnji sa zborom iz Ravne Gore, a potom i pripreme za ovogodišnji Božićni koncert.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije