INTERVJU: U garderobi Dražena Zečića u Kotoribi – neki drugi Zeko

>> Dani šibe i ribe – koncert Dražena Zečića (Kotoriba, 29.5.2016.)

Ući u vrijeme stanke nastupa u garderobu nekih estradnih zvijezda, a k tome još s njima razgovarati u službi javnosti, kod nekih je znanstvena fantastika.

Mimo od toga doživjeli smo u nedjelju navečer u Kotoribi kada smo bez ikakvih problema u garderobi Dražena Zečića ‘čakulali’ s njime u vrijeme stanke između dva izlaska na binu mega šatora u Kotoribi gdje imao koncert povodom manifestacije Dani šibe i ribe 2016.

>>> FOTO: Dani šibe i ribe u nedjelju ‘začinjeni’ koncertom Dražena Zečića

Razgovarali smo onako jednostavno, prisno, ljudski o temama koje do sada nismo mogli pročitati, čuti. Uvjerili smo se nakon toga kako Zeko svojim bogatim i brzim vokabularom nimalo ne odstupa od Dalmatinca, ali svejedno u pola sata zajedničkog druženja nije uspio iskapiti niti gutljaj piva iz čaše koju je stalno držao ruci. Trebalo je poći, publika je zvala…

Jeste li ikada čuli za Kotoribu ili možda bili u njoj?, zanimalo nas je. – Čini mi se da sam bio ovdje, ime Kotoriba mi je ostalo u uhu. Da li sam ovdje pjevao ili bio privatno to ne znam, znam samo da smo ugodno s nekim pričali, popili piće – prisjetio se. Podsjetili smo ga mi da je to bilo nekada, ne tako davno kada je ovdje bio gost negdašnje Radio postaje ‘Međimurje’.

Znate li kakva je danas manifestacija u Kotoribi? – Znam da ima nekakve veze sa šibom i ribom. Ne bi mogao objasniti što ona znači, za mene najvažnije da znam što je riba, a bome znam što je i šiba, naročito kada san bija mali.

U tili čas ste uspostavili prisan odnos s mnoštvom? – Nije mi bilo teško ovdje, kao u ostalom i bilo kojem dijelu Međimurja. Pitat ćete me zbog čega, kako? Pa kada vidite topla, mila, draga, nasmiješena lica, kada vidite da vole i žele pjevati zajedno sa mnom kako ih nećete voljeti. Konačno, zar se ne vidi po meni, mojem smiješku, mojim pjesmama iz duše.

Ovdje pjevati, daleko od juga, u novom okruženju je nešto sasvim drugo, no kada ti pjesma bude primljena istinski od srca, a ovdje je, onda naprosto ‘poletiš’, a i vrijeme na pozornici leti pa svi misle da nekamo žurim. Ne, ja bih ovdje ostao dugo, no sami znate kakve su moje obveze. Ovdje su ljudi nekako drugačiji, ‘prostiji’…

Govorio je Zeko o pretrpanosti tog nedjeljnog dana u šali dodavši kako je toliko natrpan da nije stigao popiti niti pivo jer ju je ‘popio’ naš razgovor. Rekao je kako je te nedjelje promijenio tri prijevozna sredstva. Bio je na Braču, vozio se brodom pa hidroavionom do Splita.

– Puhao je jaki vjetar, a posada aviona u dilemi – krenuti lili ne. Rekao sam im kako još danas moram biti na sjeverozapadu Hrvatske, molio sam ih da polete. U avionu nas je bilo svega troje i dva člana posade. U šali sam im rekao da neće biti velika šteta ako pogine nas samo petero. Šalio sam se, ali vjerujte nije nam bilo svejedno…

– Javnost zna da se pjevač bez afera. Kako to tumačite? – Oh, pitanja li! Nemamo toliko vremena da mi vam objasnio kako, zbog čega afere nastaju. Reći ću vam samo da si čovjek stvara afere, dovoljno je nekoliko sati i ona je tu, a ne razmišljajući da njima mnogo gube. Ne pitajući na koje i kakve afere mislimo, rekao je kako je vjeran svojoj supruzi, obitelji i držimo da je time rekao puno. No, dodao je kako nije bez grijeha. – A tko je pitam ja vas? – rekao je.

Reći ćemo kako je razgovor bio ležeran, da smo preskakali s teme na temu, bilo ih je napretek. Mi smo izdvojili ovih nekoliko interesantnosti, a želeći pokazati i dokazati kako je gospodin Zečić pravi Gospodin, čovjek iz naroda kojemu je, uz obitelj, pisma sve. Reći ćemo i to kako je svaki odgovor detaljno ‘elaborirao s čestom opaskom: – Ali ipak to nije za javnost…

Na kraju je u šali rekao: – Imate li još pitanja? Ova su vam bila pametna, a ne znam jesi li takvi bili i odgovori. Nadovezao se je na svoju suprugu kazavši: – Tako moja žena meni, Zeko, mogu te nešto pitati, ali te molim odgovori pametno. Misli tu na ozbiljno, jer takav sam volim je pa se volim i njome šaliti. Šala je ‘inventar’ naše obitelji ona nas drži. Drži nas ležernost jer je ona nužna u moru današnjeg života, no o tome neću jer bi mogao svašta reći, no za uzvrat ćete mi učiniti jednu uslugu – zamolio je.

– Uslugu? – Zahvalite posredstvom vašeg medija ovim divnim ljudima na dolasku, a pošto se vaš portal zove po Međimurju, onda izručite pozdrave svim divnim Međimurcima. Vjerujte, iskreno govorim.

Obvezu smo preko ovog priloga izvršili. Ovom razgovoru su svjedočili općinski čelnici Kotoribe, načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki koji su mu u ime općinstva došli poželjet dobrodošlicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije