FOTO: Velečasni Ivan Vugrinčić proslavio 40 godina misništva

>> FOTO: Velečasni Ivan Vugrinčić proslavio 40 godina misništva

U sklopu tijelovskih tradicionalnih svetkovina u župi ‘Svete Katarine djevice i mučenice’ vjernici su, predvođeni organizatorima – DVD-om Općine Gornji Mihaljevec, DVD Preseka, DVD Gornja Dubrava, DVD Martinuševec, DVD Gornji Mihaljevec i svim crkvenim odbornicima u Općini Gornji Mihaljevec priredili iznenađenje vlč. Ivanu Vugrinčiću, župnom župniku. Organizirali su svečano obilježavanje 40 godina misništva omiljenom župniku.

U vrlo nadahnutoj i emotivnoj čestitci Mirjana Kraljić Novak je podsjetila na službu vlč. Vugrinčića riječima: ‘Dragi velečasni, dragi vjernici! 6. studenog 1971. godine, tada nadbiskup Franjo Kuharić zaredio je našeg velečasnog u Goričanu. Drugi dan služena je Mlada misa u rodnoj mu Kotoribi. Nakon ređenja otišao je u Šestine za kapelana, a u ožujku 1976. godine dolazi k nama u župu.

Eto od toga je prošlo već 40 godina. On je činio naš put i mi smo činili njegov put. Zajedno u radosti i zajedno u tuzi. Na tome putu trebalo je proći puno toga. Zajedničkih molitva, nadanja, traženja utočišta makar samo u lijepoj riječi i osjećaju onog ljudskog i narodnog što naš velečasni svakako nosi u sebi. Nama ljudima ponekad, kada nam se čini da je situacija bezizlazna, treba samo riječ nekoga kome vjerujemo. Njegove riječi uvijek su bile plodne tako da su se tihe i nenametljive mogle primaknuti svakom srcu.

Svaka bol i neuspjeh dobivaju smisao ako je tražimo u vjeri, jedino tako je moguće ići dalje i nositi se sa svojim životom. Stoga smo zahvalni što nam je naš velečasni poslan kao suputnik na našem putu koji je često izložen mnogim i raznim problemima i nevoljama, ponekad klizav i u našim očima pretežak. Zahvalni smo stoga što je tu za nas i što ne poznaje riječ “nemam vremena za tebe”. Za svakog on uvijek ima vremena i želju pomoći.

Vjeruje u nas, a i mi beskrajno vjerujemo njemu. Mnoge nas je krstio i vjenčavao. Mnoge nas je tješio i ohrabrivao. Ako želimo podvući crtu do ovih 40 godina koliko je s nama, onda možemo reći “on je naš” i želimo da tako još dugo ostane. Jer ga baš takvog trebamo i želimo. Jer, velečasni, Vi ste naš glasnik i širitelj vjere, naše utočište u teškim danima, često i naš jedini lijek kada se osjećamo nemoćno i malo. Vaše je djelo vidljivo i okom i nevidljivo u onome što je nama vjernicima u srcima. Jer tu u srcu to se je tkalo godinama pa stoga i ima toliku vrijednost.

Velečasni, čestitamo Vam na ovih lijepih 40 godina Vaše službe. Zahvaljujemo što ste nam bili učitelj čovjekoljublja i ljudskosti. Zahvaljujemo Vam što ste nam pokucali na vrata kada ste osjetili da Vas trebamo. Zahvaljujemo Vam na 40 godina zajedničkog hoda. Ostanite nam i dalje tako simpatično jednostavna duša, posebnog stila i ljudskosti.

Velečasni, trebamo Vas i nadalje još dugo. Možda Vam riječima ne znamo dočarati što ovoga časa osjećamo, zato će možda pljesak biti još jači, pa zaplješćimo našem dragom velečasnom Ivanu, kao zahvalu za ovih 40 godina. Hvala Vam velečasni!”

Poslije svečanog misnog slavlja i procesije, vjernici su se okupili kod župnog dvora gdje su u organizaciji vatrogasaca zajedno sa župnikom zajedničkim ručkom i druženjem obilježili 40 godina misništva vlč. Ivana Vugrinčića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije