ŽTO ‘Stjepan Bujan – Stipić’ iz Čakovca primio zlatne plakete u Osijeku

U Osijeku se proteklog vikenda održao 39. Međunarodni festival hrvatske tamburaške glazbe. U dvije natjecateljske večeri, ljubiteljima orkestralne tamburaške glazbe umjetničkog izričaja predstavilo se 16 tamburaških orkestara.

Uz orkestre, istinski ljubitelji orkestralne tambure imali su priliku uživati u brojnim kvalitetnim instrumentalnim i vokalnim solistima i ansamblima.. Stručno povjerenstvo u sastavu Sanja Drakulić, Davor Bobić, Zdravko Šljivac, Zlatko Farszky i Franjo Batorek je na kraju festivala uručilo plakete za najbolji orkestar, najbolju praizvedbu, najboljeg dirigenta i vokalnog solista.

Županijski tamburaški orkestar ‘Stjepan Bujan- Stipić’ iz Čakovca osvojio zlatnu plaketu Paje Kolarića u kategoriji komornih orkestara i zlatnu plaketu ‘Tambura Paje Kolarića – s najvećom pohvalom’ kao orkestar s najviše osvojenih bodova (98.60). Ovaj izniman uspjeh je ostvaren pod stručnim vođenjem dirigenta Borisa Novaka, prof..

Na iznimnom uspjehu čestitao im je i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. U čestitci je, između ostalog, naveo kako je orkestar i osvojena zlatna plaketa ponos grada Čakovca te da se, zahvaljujući njima, i ovom, još jednom u nizu, osvojenom nagradom promiče pozitivna slika Čakovca i lokalne zajednice.

Osim Županijskog tamburaškog orkestra zapažen nastup imali su i članovi Tamburaškog orkestra KUU “Zvon” iz Male Subotice kojima je na natjecanju uručena srebrna plaketa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije