Umjesto nogometa, upoznavanje ljepota Drave

Godinama unatrag nogometni veterani Vidovčana iz Donjeg Vidovca i njihovi kolege iz mađarskog pograničnog naselja Fićehaz održavaju prijateljske i suradničke odnose. Oni proizlaze iz Sporazuma o suradnji dviju općina s početka 90-tih godina.

Suradnja se manifestira preko naizmjeničnih prijateljskih utakmica. Nakon što su u jesen prošle godine Donjovidovčani bili u Mađarskoj njihovi nogometni prijatelji došli su u subotu 21. svibnja u Donji Vidovec. No, ovoga puta nisu igrali nogomet jer su Donjovidovčani za njih priredili iznenađenje.

Poveli su ih na upoznavanje ljepote rijeke Drave te su se čamcima spustili starim tokom rijeke. Gosti iz Fićehaza bili su iznenađeni ljepotom rijeke i nisu krili radost ovog doživljaja. Nakon spusta nastavili su druženje igrajući nogomet, uživajući u zlatarskom grahu i ugodnom razgovoru starih prijatelja.

S nogometašima je bio i načelnik Fićehaza dr. Jožef Takač kojeg je primio ovdašnji načelnik Josip Grivec. Oni su razgovarali o daljnjoj suradnji i apliciranju svojih programa prema EU fondovima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije