Aeroklub Međimurje ugostio dvjestotinjak malih Međimuraca

>> Aeroklub Međimurje ugostio dvjestotinjak malih Međimuraca

U okviru svojih redovnih aktivnosti i prema planu obilježavanja 70- te obljetnice Aerokluba Međimurje, članovi aerokluba žele svoje djelovanje približiti što širem krugu posjetitelja, kako u Međimurju tako i van granica županije. Stoga organiziraju posjete i susrete kojima uvijek uspiju razveseliti najmlađe i njihove roditelje .

Posjet dječjeg vrtića ‘Maslačak’ Mursko Središće aerodromu u Pribislavcu, za dvjestotinjak djece i roditelja zasigurno će ostati u nezaboravnom sjećanju razdraganih mališana koji nisu krili oduševljenje posjetom i šetnjom među avionima i jedrilicama . – Jako smo uzbuđeni. Oduševljeni smo kako su nas primili i programom koji su pripremili za nas, složni su u komentaru posjeta klinci i njihovi roditelji.



Kompletni program osmišljen je od odgovornih osoba koje uz zrakoplovne dozvole za zrakoplovno osoblje koje posjeduju, imaju završen i program za nastavnike letenja koji obuhvaća psihologiju, metodiku letačke obuke, pravila i propise. Tako su se djeca upoznala sa svim prostorima i naravno mogućnostima koje nudi sportski aerodrom u Pribislavcu. Imali su prilike posjetiti kontrolni toranj, saznati čemu služe hangar i stajanka, ali i gledati pokazni let zrakoplova, odnosno polijetanje, kratki let i slijetanje.

Spomenimo i to kako je u svojem djelovanju Aeroklub Međimurje obučio je i školovao mnoge pilote, a nekima od njih danas je to i životni poziv. Mnogi su ljubav prema avionima stekli upravo kao djeca koja su počela dolaziti na aerodrom, kao modelari koji su izrađivali zmajeve i slobodno leteće modele jedrilica.

Zrakoplovstvo kao dio tehničke kulture veoma je slabo ili nikako zastupljeno kod djece predškolskog i školskog uzrasta, stoga ga Aeroklub Međimurje svojim kratkim programom od 60-tak minuta želi približiti djeci na njima razumljiv način te formirati interes za stjecanjem novih znanja, i kako su na kraju poručili u klubu poručili, možda će neki od njih biti i budući piloti. Kad malo porastu nek nam se slobodno vrate na aerodrom u Pribislavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije