Jan Belak pozvao Lionela Messija u nogometnu školu NK Međimurje

‘Pišem ti ovo pismo kao svom najboljem nogometnom idolu. Pratim sve tvoje utakmice, a posebno Ligu prvaka. Jako mi se sviđa tvoj napad koji najčešće završava loptom u protivničkoj mreži.’

Tako počinje pismo za koje je Jan Belak, učenik četvrtog razreda I. OŠ Čakovec, nagrađen na natječaju ‘Pišem ti pismo… natječaj za najpismo’ koji su organizirali Hrvatska pošta i Gradska knjižnica Velika Gorica. Natječaj je raspisan u povodu Svjetskog dana pisanja pisama kako bi se podsjetilo na taj zaboravljeni način komunikacije, ali i poticalo pismeno izražavanje.

Ovogodišnja tema natječaja bila je vezana uz knjige, čitanje, knjižnice ci knjižničare, no učenici su se mogli obratiti kome god žele. Jan je izabrao nogometaša Messija, a pismo je naslovio ‘ Lijep pozdrav, dragi Lionel Andreas Messi‘. Nogometnu zvijezdu pozvao je da posjeti nogometnu školu NK Međimurje u kojoj trenira.

‘Na treninzima i utakmicama često pričamo o tebi i tvojim utakmicama. Želimo biti poput tebe’, piše Jan kojemu je mentorica bila Vesna Horvat. Uz njega, u kategoriji dječjih pisama nagrađeni su i Jelena Briševac, Mia Bošnjak i Helena Tadić, sve tri iz Velike Gorice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije