Briljantan početak Urbanova 2016. u Štrigovi

Iza nas je prvi dan najveće hrvatske i regionalne vinarsko-gastronomske i kulturne priredbe ‘Dani vina u županiji Zrinskih’ – Urbanovo 2016. i već sada se može kazati kako padaju svi dosadašnji rekordi, poglavito onaj kada je u pitanju kakvoća vina.

Nikada na jednom mjestu nije bilo ovoliko vrhunskih vina kao u petak u štrigovskoj športskoj dvorani gdje su podijeljena odličja vlasnicima ocjenjenih vinima. S lica Marka Cmrečnjaka, Jelene Kojter, Petra Kocijana i Štefana Krampača nije silazio osmjeh zadovoljstva kada su primili priznanja za svoja šampionska vina.

Zasigurno najljepši trenutak prvog dana je bio uručivanje trsa najstarije loze na svijetu iz ruku negdašnjeg mariborskog gradonačelnika dr. Andreja Fištranca načelniku Općine Štrigova Stanislavu Reberniku i predsjedniku ‘Hortus Croatia’ mr. Davidu Štamparu, koji su ga uz nazočnost Marjana Kardinara župana slovenskog Dobrovnika i dožupanice Sandre Herman zasadili u hrvatsku zemlju.

Ozračje u dvorani bilo je fantastično, upravo onakvo kakvo mogu stvoriti dobri ljudi i jednako tako dobra štrigovska vina, te vina iz Sisačko-moslavačke županije i susjedne Slovenije.

Na otvorenju su govorili domaći načelnik Stanislav Rebernik, prvi čovjek ‘Hortus Croatiae’ mr. David Štampar, zamjenica župana Sandra Herman, ministar gospodarstva i poduzetništva Darko Horvat, Mladen Pavić, izaslanik pokroviteljice priredbe predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović i Ivan Žinić, sisačko-moslavački župan.

Mnogo poznatih lica došlo je u Štrigovu koja kao i bliža okolica danonoćno uživaju u ljepoti štrigovskog kraja koji je širom otvorio vrata dobrodošlice za svakog tko želi popiti nabolje hrvatsko vino, čuti domaću riječ, susresti dragu osobu koju duže vidio nije, te kušati suhomesnati delicije, vrhunsko tikvino ulje i najbolji kozji sir iz Oporovca.

I tako još danas i sutra, a potom slijedećeg vikenda na Otvorenim podrumima, od Lovreca, Jakopića, Dvanajščaka i Alojza, preko Cmrečnjaka, Štampara, Horvata i Kojtera, do Petra, Borisa, Juraja, Mihaela, Milivoja i još dvadeset osam drugih, jako dobrih. Naravno i DGA pjenušaca -sa zlatnim listićima!

Konac ili kraj djelo krasi: Božanstvene ‘Stridone’ uljepšale su sjajan prvi dan na Urbanovom, a neumorni Mikec i dobri Puškadija sa suradnicima rade kao švicarska ura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije