FOTO: Vatrogasna vježba u dječjem vrtiću ‘Ružica’ u Goričanu

>> FOTO: Vatrogasna vježba u dječjem vrtiću “Ružica” u Goričanu

Povodom vatrogasnih aktivnosti u mjesecu svibnju koji je i ujedno ‘Mjesec zaštite od požara’, dana 10. svibnja 2016. godine djelatnici dječjeg vrtića ‘Ružica’ iz Goričana zajedno s djecom sudjelovali su u vatrogasnoj vježbi evakuacije i spašavanja ‘Ružica 2016.’.

Vježbu je osmislio zapovjednik DVD Goričan Slavko Loparić, a u vježbi su naravno sudjelovali članovi DVD Goričan. Nakon uspješnog prvog dijela vježbe u kojem je ugašen požar kuhinje i iznijeto dijete koje se onesvijestilo uslijed udisanja dima, u drugom dijelu vježbe djeca su imala neposredan kontakt sa vatrogascima.

Vatrogasci su djeci pokazali vatrogasna vozila, opremu koja je u njima te pokazali rukovanje opremom. Također djeca, ali i djelatnice vrtića, imali su priliku rukovanja i gašenja požara vatrogasnim aparatom.

Zapovjednik DVD Goričan Slavko Loparić ističe da društvo surađuje s dječjim vrtićem tako da svake godine organiziraju vježbu koja je dio sigurnosno preventivnog programa vrtića. Ravnateljica dječjeg vrtića ‘Ružica’ Ružica Horvat također ističe suradnju DVD Goričan i dječjeg vrtića koja je na visokom nivou.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije