FOTO: Susret profesionalnih vozača – Pokazali snagu i spretnost

>> FOTO: Susret profesionalnih vozača – Pokazali snagu i spretnost

Autoškola i marketing agencija ‘Start’, Pučko otvoreno učilište Novak i Udruga profesionalnih vozača Convoy organizirali su u subotu 7. svibnja u popodnevnim natjecanja u obaranju ruke, vuči kamiona (ekipno) i hodanju na dasci (ekipno).

Bio je to zabavno-rekreativni susret koji traje već nekoliko godina i odvijao se u dvorišnim prostorima ‘Mazda’ salona u Čakovcu. Tijekom popodneva ovdje je bilo zabavno i dinamično onako kako to znaju prirediti ‘šoferi’. Vidjeli smo ovdje snagu kršnih momaka, ali i njihovu spretnost kroz spomenute natjecateljske discipline.

Sve je to bilo ‘začinjeno’ vrsnom svirkom popularnog međimurskog glazbenog sastava Mustač bend čiji je vođa Mario Mustač na zanimljiv, dinamičan i prihvatljiv način bio moderator aktivnosti.

Najatraktivnija natjecateljska točka, kao i godinama ranije, bila je ekipna vuča kamiona. Tročlana ekipa trebala je snagom svoga tijela vuči kamion težine 7,5 tona 30 metara, štnije bilo nimalo lako. No, kako je rekao voditelj Mario, kršni momci su vrsno parirali težini 7,5 tonske Scanie te je u šali dodao kako je to bila borba između njenih 450 naspram 3 snage, čije ime iz poštovanja prema natjecateljima nećemo spominjati.

U toj disciplini pobijedio je ‘Trio Švedska’ koji su kamion od starta do cilja dovukli za 23,31 sekundu. U tom triju su bili Ivan Križan iz Čazme, Dario Vugrinec iz Badličana i Dejan Trojak iz Pribislavca. S vremenom od 25,90 drugi su bili natjecatelji Tima Majnić, dok je treće mjesto pripalo timu Rezik s vremenom 26.72 sekunde. Natjecatelji iz spomenuti ekipa nagrađeni su medaljama i diplomama koje im je uručio Dragan Valjak, predsjednik udruge Convoy.

Nešto više od stotinjak nazočnih još je vidjelo 18 natjecatelja u hodanju na dasci te preko desetak onih koji su se okušali u snazi mišića svojih ruku. I oni su nagrađeni diplomama i medaljama.

Kako nam je ispričao predsjednik udruge, čije je sjedište u Nedelišću, ovo okupljanje imalo je za cilj međusobno zbližavanje, druženje, te izmjenu nekih iskustava ljudi koji se rijetko kada mogu naći, okupiti zajedno. Ovakav vid okupljanja im mnogo znači, žive za njega, a što su pokazali i u subotu 7. svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije