Proslava dana vatrogasaca u Goričanu

Na dan Sv. Florijana, 4. svibnja, zaštitnika vatrogasaca, vatrogasci Goričana prisustvovali su svetoj misi na čast živim i pokojnim vatrogascima.

Zbog lošeg vremena sveta misa održana je u župnoj crkvi Sv. Leonarda a ne kako je tradicija kod kapele Sv. Florijana na ‘bregu’. Uz domaće vatrogasce misi su bili prisutni vatrogasci iz DVD Donji Kraljevec.

Proslavu dana vatrogasaca već dugi niz godina tradicionalno uveličaju svojom nazočnošću i djeca iz dječjeg vrtića ‘Ružica’. Međusobna suradnja DVD Goričan i vrtića ‘Ružica’ traje već dugi niz godina na obostrano zadovoljstvo.

Tako će se u utorak 10. svibnja 2016. godine održati i zajednička vježba gašenja požara, evakuacije i spašavanja djece iz vrtića. U vježbi sudjeluju članovi DVD Goričan i djelatnice vrtića.

Vježbu je osmislio zapovjednik DVD Goričan Slavko Loparić. Nakon održane vježbe slijedi vožnja vatrogasnim vozilima do vatrogasnog doma u kojem će se održati kratko predavanje o zaštiti od požara a poslije i zajedničko druženje uz slatkiše i sokove.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije