Međimurje se u trosatnom programu predstavilo u Ljubljani

>> Međimurje se u trosatnom programu predstavilo u Ljubljani

Nakon dojmljivih gostovanja u Parizu, Pečuhu, Nassfeldu i Varšavi, nad pripremama za predstavljanje Međimurja u Ljubljani kao da je zalebdila pojačana odgovornost.

Teško je ‘farbati’ prvoga susjeda koji te, na dodiru granice, vidi i osjeća u svakom tvom migu gotovo svakodnevno. Mnogim mjerilima vrijednosti mjereno, u prezentacijsku dvoranu hotela Mons, prvi ljudi Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i Turističke zajednice Međimurske županije, doveli su 5. svibnja najznačajnija imena slovenske eno-gastro, sportske i kulturne scene te predstavnike gotovo svih slovenskih medija kojima je u fokusu turizam.

Međimurje se u trosatnom programu predstavilo izvrsnim kolažom tipičnih naglasaka izvorne kuhinje u režiji Slađane Herman i najboljim izborom sljubljenih vina s Međimurske vinske ceste.

Tok večeri bogatili su raskošni fotografsko-filmski zapisi iz Međimurja, atraktivan ‘upad’ biciklista iz Međimurja koji su za Ljubljanu, predvođeni Branimirom Blaićem, direktorom Life Class Terme Sveti Martin, krenuli rano izjutra te osobiti nastupi glasovite međimurske etno glazbenice i književnice Lidije Bajuk i Tria. Gostovao je i, vrlo upečatljivo, Vlado Kreslin, Lidijin poseban gost iz Prekmurja, godinama nedvojbeno prvo ime slovenske etno folk-rock pozornice.

Vjerujemo da stotinjak posebno odabranih gostiju nije ostalo ravnodušno niti na vedre i dinamične nastupe Dixieland banda iz Čakovca.

Najvažnijim i najvrijednijim dijelom večeri Međimurje ipak cijeni neobično autentična i autoritativna usmena svjedočenja o dojmovima o Međimurju ili iz Međimurja. Javno su ih izrekli legendarni znalac slovenske kulinarike dr. Janez Bogataj, kuhar svjetskog formata Janez Bratovž, pankontinentalni vinski guru Mira Šemič, mega biciklist Marko Baloh, čuveni sommelier Jože Rozman, jedan jedini i neponovljivi Marko Žagar, mističnom duhu vina extra naklonjena arhitektica Nina Levičnik…., a zahvalni smo i na brojnim intervjuima u kojima je kroz večer dodirnuto Međimurje.

Istinsko uvažavanje i svim osjetilima ‘opipljive’ prijateljske vibre iz minele noći u Ljubljani najljepši su zalog novim danima slovensko-hrvatskog prijateljstva te jaki poticaj za nove susrete uz glasni poziv DOBRO DOŠLI U MEĐIMURJE!, odmah ili već doskora, 13., 14. i 15. svibnja u Štrigovu na vinski festival Urbanovo 2016.!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije