Pred nama je proljetni vikend, no početkom tjedna opet kiša

Prema prognozi Crometea u petak nas očekuje djelomično sunčano i još malo toplije vrijeme. Mala je mogućnost za kratkotrajan popodnevni pljusak, osobito u gorju. Ujutro je ponegdje moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti većinom slab. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 11, a najviša dnevna između 17 i 22 Celzijeva stupnja.

Prognostički materijali za vikend upućuju na povoljnije vremenske prilike. Dosta sunca i topline, a vjetar će oslabjeti. Mala je mogućnost za neke rijetke pljuskove, prije svega u brdovitim i gorskim područjima i to vjerojatnije u subotu. Onako pravo toplo svibanjsko vrijeme.

Uzmite s dozom rezerve prognozu za vikend. Naime, iako izgleda ljepše, ima nekih prognostičkih izračuna koji daju mogućnost za kraće pljuskove. Ukoliko se pljusak i dogodi to će biti vrlo kratkotrajna i lokalna pojava. U nedjelju bi trebalo ostati suho i još stupanj-dva toplije. Sve u svemu, ovo će biti lijepi proljetni vikend povoljan za planove i radove na otvorenom.

No, prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a ova proljetna idila neće nam dugo trajati. Već početkom idućeg tjedna dolazi nam kišno razdoblje. Dobro je što će nam barem temperature ostati proljetne.

(Izvor: DHMZ)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije