Proslava Sv. Florijana u zajedništvu tri vatrogasna društva iz dva mjesta

>> Proslava Sv. Florijana u zajedništvu tri vatrogasna društva iz dva mjesta

Svetim misama diljem Međimurja mnogobrojni su vatrogasci proslavili 4. svibanj, dan svojeg nebeskog zaštitnika Sv. Florijana. Tako je bilo i u Filijalnoj kapeli svete obitelji u Štefancu gdje su se, sada već tradicionalno okupili vatrogasci iz dva mjesta i tri različita DVD-a. Naime, Ivanovec je jedino mjesto u Međimurju u kojem aktivno, i to vrlo uspješno djeluju dva različita vatrogasna društva,DVD Gornji Vidovec i Ivanovec.

Gornji Vidovec, Ivanovec i Štefanec dobrovoljna su vatrogasna društva čiji članovi zajedno slave ovaj dan, izmjenjujući se svake godine kao domaćini. Aktivnosti planirane uz dan svetog Florijana, ujedno i početak Mjeseca zaštite od požara kreću odlaskom na zajedničko misno slavlje. Na samo ‘Florijanovo’ u srijedu, 4. svibnja, ovo hvale vrijedno okupljanje počelo je ispred vatrogasnog doma DVD-a Štefanec, gdje su vatrogasci formirali svečanu povorku, te krenuli prema Filijalnoj kapeli svete obitelji, koja je dio Župe Bl.Alojzija Stepinca u Ivanovcu.

Za ovu su priliku odjenuli svečane odore, a povorku su predvodili zastavnici noseći barjake sva tri vatrogasna društva. Nakon mise, koju je predvodio ivanovečki župnik vlč. Danijel Bistrović, nastavljeno je druženje u dvorani vatrogasnog doma u Štefancu, gdje su svoje kolege i prijatelje vatrogasce iz DVD-a Ivanovec i DVD-a Gornji Vidovec ugostili ovogodišnji domaćin,’Štefančari’.

Spomenimo na kraju i to, da su se vatrogasci iz sva tri društva složili kako su nabava potrebne opreme, nastavak pomlađivanja članstva, te dodatne edukacije, uz naravno i ovakav vid zajedništva potrebni, kako bi i dalje uspješno radili na svom cilju – zaštiti života i imovine mještana Ivanovca i Štefanca, ali i svih okolnih mjesta.Za iduću godinu druženje je zakazano u Ivanovcu, gdje će domaćin biti DVD Gornji Vidovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije