Njihov je dan: Dobrovoljcima i profesionalcima srdačne čestitke

>> Dan vatrogasaca: Dobrovoljcima i profesionalcima srdačne čestitke

Poštujući vatrogasnu tradiciju i program aktivnosti VZMŽ-e, JVP Čakovec organizirala je u srijedu 4. svibnja okupljanje onih koji su na bilo koji način vezani uz vatrogastvo, a kako bi skromno obilježili dan Svetog Florijana zaštitnika svih vatrogasaca.

Mladen Kanižaj, zapovjednik JVP Čakovec i VZMŽ-e, tom je prigodom posebno pozdravio čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača, Maria Medveda, dogradonačelnika Čakovca, dopredsjednika HVZ-e i predsjednika VZMŽ-e, predstavnike Upravnog vijeća JVP Čakovec, zaposlenike i umirovljenike JVP Čakovec.

– Mjesec svibanj je mjesec zaštite od požara koji se obilježava diljem Republike Hrvatske pa tako i naše županije. Mi vatrogasci posebno obilježavamo 4. svibnja jer je upravo to dan kojeg slave svi vatrogasci – istaknuo je u nastupnom govoru Kanižaj te je podsjetio na aktivnosti koje međimurski vatrogasci obavljaju upravo 4. svibnja:

Upozoravaju na nepravilnosti u preventivi i vatrogastvu,uređuju vatrogasne objekte, okoliš, vatrogasna vozila i opremu, organiziraju susrete svih kategorija vatrogasaca, od najmlađih do najstarijih, provode svečanosti i susrete na kojima se raspravlja o trenutnom stanju vatrogastva, posjećuju stare i nemoćne vatrogasce, organizirano prisustvuju na svetim misama.

Kanižaj je pobrojao aktivnosti koje će se provoditi tijekom svibnja. Između inog je istaknuo kako će svojim sugrađanima i sumještanima, više nego običajno, ukazivati na uzroke i izvore nastajanja i izbijanja požara te na posljedice vatrene stihije kroz letke i plakate. U tom mjesecu se pojačano provode organizirani preventivni pregledi domaćinstava, gospodarskih objekata i ustanova.

– Ovog mjeseca se posebno družimo s djecom i mladima tako da se diljem Međimurja organiziraju posjeti djece iz vrtića i škola vatrogasnim organizacijama i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Čakovec – istaknuo je te je dodao kako je to prigoda da se provedu pregledi vodoopskrbnih objekata, vatrogasnih vozila, te opreme i tehnike.

Uz to u mnogim sredinama se organiziraju prigodne izložbe učeničkih radova na temu zaštite od požara i zaštite okoliša, a provode se vatrogasna natjecanja i taktičko tehničke vježbe.

– Koristim ovu prigodu da svim dobrovoljnim i profesionalnim vatrogascima čestitam njihov dan, da im odam dužno poštovanje i zahvalnost što su permanentno uz ljude u zašiti njihovih života i imovine – rekao je za kraj Kanižaj. Bila je to prigoda da svi nazočni sjednu za zajednički stol u duhu vatrogasnog zajedništva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije