Rotary klub Prelog pomaže učenicima OŠ ‘Matko Vuković’ iz Subotice

Rotary klub Prelog nastavlja sa svojom tradicijom pružanja ruke dobrote i pomoći, ostvarujući tako ciljeve svih rotarijanaca svijeta. Naime, Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koji se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu, te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu.

Brojna su događanja koja organizira i u kojima sudjeluje Rotary klub Prelog, poput humanitarne kestenijade ili nagrađivanja uspješnih učenika s područja Grada Preloga. Brojne su i prilike u kojima pomažu samozatajno, daleko od očiju javnosti.

Ovoga puta, Rotary klub Prelog pomaže učenicima Osnovne škole “Matko Vuković” iz Subotice, najsjevernijeg grada Srbije, drugog po veličini grada Autonomne Pokrajine Vojvodine, s brojnom hrvatskom manjinom. Učenici iz ove škole nastupit će na državnom natjecanju u znanju i kreativnosti “Čitanjem do zvijezda” za osnovne škole koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Natjecanje će se održati u petak, 06. svibnja 2016. godine, u Srednjoj školi Čakovec.

U sklopu svog programa izvrsnosti Rotary klub Prelog bit će domaćin te će financirati boravak učenicima iz Subotice. Osnovnu školu “Matko Vuković” predstavljat će: Ana Mandić, Ivana Imrić, Martina Buljovčić i Katarina Piuković, a njihova je mentorica Marta Vargek, inače iz Otoka kraj Preloga.

U pratnji učenika biti će i Jasna Vojnić, iz Hrvatskog nacionalnog vijeća te Bernardica Ivanković iz Gradske biblioteke Subotica. Gosti iz Subotice boravit će od četvrtka, 5. svibnja, do subote, 7. svibnja, u Hotelu Panorama, Sportsko rekreacijskog centra DG Sport u Prelogu, a sve troškove njihova boravka snosit će Rotary klub Prelog. Za goste iz Subotice organiziran je program u kojem će upoznati Grad Prelog i Rotary klub Prelog, u četvrtak 5. svibnja:

– 15,00 sati – Prijem kod gradonačelnika Grada Preloga Ljubomira Kolareka, nakon prijema posjet Muzeju Croata Insulanus Grada Preloga

– 18,00 sati – Sveta misa u župnoj crkvi sv. Jakoba ap.st. u Prelogu, nakon mise posjet Pastoralnom centru bl. Alojzija Stepinca

– 19,30 sati – Sastanak i večera sa članovima Rotary kluba Prelog u Gradskoj kavani Lovac u Prelogu.

Spomenimo i da su uačetnici ove ideje Dijana Oreški prof. hrvatskog jezika, g. Dražen Ružić, ravnateljica Nataša Hajdinjak te Marta Vargek, prof.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije