Dr.sc. Helena Percač: U Matijinim lijepim zubima vidim svojih ruku djelo

U petak na otvaranju Ordinacije dentalne medicine Vanje Radmanića, dr. dent.med. u Donjem Vidovcu bio je i međimurski župan Matija Posavec.

>>> FOTO: Započela proslava obilježavanja 790. obljetnice Donjeg Vidovca

Ovdje je imao srdačan susret s dr.sc. Helenom Percač, dr. stom. iz Kotoribe koja je presijecanjem vrpce ordinaciju otvorila. Odakle takva srdačnost?

– Nije tajna. Ja gospođu doktoricu poznajem od malih nogu. Čini mi se da to poznanstvo potječe od1985. ili 1986. godine kada sam kao dječačić nerado odlazio “teti zubarki”, no moji su me roditelji privolili na to vrlo jednostavno, kupili su mi svaki puta pri povratku u Prelogu pizzu, a što mi nije teško palo – rekao je o svojim počecima očuvanja lijepog osmijeha župan Matija. Kaže kako je ta “ljubav” trajala do završetka srednje škole.

S ponosom, smiješkom i klimanjem glave to je slušala njegova “teta zubarka” samo što nije rekla kako njezine stomatološke zasluge sjaju iz Matijinog predivnog osmjeha, pojasnivši malo šire: – Zdravstveno osviješteni roditelji su vodili k meni djecu u Donju Dubravu i u Kotoribu. Ja sam prva magistrica znanosti iz dječje i preventivne stomatologije u Hrvatskoj, a magistrirala sam 1976. godine.

Matijini roditelji su bili dobro informirani i željeli su svojoj djeci pružiti najbolje. Župan je naslijedio od svoje obitelji izuzetnu socijalnu inteligenciju, optimizam i marljivost – istaknula je i dodala:

– To je bilo kod njega vidljivo već u djetinjstvu. On se prema svemu odnosio odgovorno, tražio je i vraćao pozitivnu energiju. Ugodno je imati takve pacijente. Za mene njegov uspjeh nije iznenađenje. On zna primiti i dati to je poseban dar. Svoju vlastitu nadarenost poklanja drugima, a to je siguran put prema istinskom uspjehu – rekla je nekim posebnim glasom, glasom topline i nježnosti. Taj glas, ta toplina su u nama pojačali dojam slike o prvom čovjeku Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije