Sveti Martin na Muri: Prisjetili se dana kada se rad cijenio

Općina i Turistička zajednica sveti Martin na Muri, organizirali su proslavu Međunarodnog praznika rada 1. svibnja kod Ribičkog doma ŠRD ‘Čikov’ u Žabniku.

Dosta loše vrijeme imalo je utjecaj na nešto slabiji odaziv ljudstva na piknik gdje se besplatno dijelio grah, a piće je bilo po zaista povoljnim cijenama. Oni koji pak su se okupili, a prevladavali su pedeset i šezdeset godišnjaci koji su se prisjetili dana kada se ljudski rad cijeni i radnik poštivao.

– Nikada radnicima nije bilo lako, ali ipak u godinama prije osamostaljenja Hrvatske radnika je poslodavac više cijenio, lakše su se ostvarivala prava i određene pogodnosti nego je to danas kada su naša djeca radnici, a s njima se ne postupa najbolje.

Rezultat toga je što svatko tko može otiđe raditi u inozemstvo i tamo je poštovaniji i bolje plaćeni. Očito, došla su druga vremena, a nama preostaju sjećanja i ovaj ukusan grah, kazala je Julijana iz Hlapičine.

A dobar grah u Žabniku pripremili su ribiči i hrvatski branitelji predvođeni Darkom Padarićem, Željkom Fajfarom i Franjom Novakom. Donačelnica općine profesorica Petra Hrženjak i Klaudija Srša Pregelj iz Turističke zajednice trudile su se da se svi ugodno osjećaju na ovogodišnjem obilježavanju blagdana rada. Rada koji se u Općini Sveti Martin na Muri jako cijeni i poštuje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije