Studenti skupljaju čepove kako bi pomogli bolesnima

I vi može skupljati plastične čepove i sudjelovati u projektu Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Možete se uključiti u projekt Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske, nazvan ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova‘.

Naime, cilj projekta je da se od novca prikupljenog reciklažom skupljenih čepova sufinancira nabava skupih lijekova za liječenje članova Udruge oboljelih. U akciji su se do sada uključile I., II. i III. osnovna škola iz Čakovca (ujedno inicijator projekta), zatim Dječji vrtić Proljeće iz Kloštar – Ivanića, Dječji vrtić Kolibri iz Zagrebačke Dubrave, Župni karitas iz Vidovca i drugi, a ostale informacije možete dobiti klikom ovdje.

Na inicijativu studenta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, Velimira Hladnića, Veleučilište je također krenulo u humanitarnu akciju “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”. U sklopu akcije sakupljeno je oko 100 kg plastičnih čepova koji će u srijedu, 4, svibnja u 10 sati biti uručeni Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma. Akciju su potpomogli volonteri Međimurskog veleučilišta u Čakovcu pod vodstvom studentice Kristine Žganec.

– Zahvaljujemo svima koji su se odazvali ovom projektu koji će našem društvu posvetiti brigu za druge. Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske već dvije godine prikuplja plastične čepove i uskladišti ih do pokretanje projekta za reciklažu i proizvodnju. Želja nam je prvenstveno animirati javnost da se ne bacaju plastični čepovi od PET ambalaže već da ih mogu donirati UOLL-u – kaže predsjednik Emil Vibović.

Do sada su prikupili oko 5.200 kg plastičnih čepova i time doprinijeli zaštiti i očuvanju okoliša, a pomoći će i oboljelima! Hvala svima koji nam prikupljaju i doniraju plastične čepove – poručuje Vibović. Prikupljene čepove možete dostaviti na adresu: UOLL Hrvatske, J.J. Strossmayera 9, Čakovec 40 000.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije