Zelena čistka u općini Donji Kraljevec: Prikupili gotovo pet tona otpada

>> Zelena čistka u općini Donji Kraljevec: Prikupili gotovo pet tona otpada

Povodom Dana planeta Zemlje dana 22. i 23. travnja 2016. godine u općini Donji Kraljevec održana je akcija ‘Zelena čistka – za čišći okoliš‘, koja se provodila u čitavoj Hrvatskoj.

Akcija se provodila u koordinaciji sa Zaštitarsko – ekološkom udrugom ‘Prode’ iz Hodošana i pod nadzorom komunalnog redara općine Donji Kraljevec. U akciju se uključilo oko 200 sudionika, članova udruga koje djeluju na području općine Donji Kraljevec i učenika osnovnih škola. Najveći odaziv udruga bio je u Hodošanu i Donjem Kraljevcu, gdje je i prikupljena najveća količina otpada.

Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila sva naselja i područja uz prilazne ceste prema naseljima u općini, kao i jedan dio terena na području općine Domašinec. Istom prilikom se prikupilo oko 4,7 tona raznog otpada. Nakon završetka akcije od strane Zaštitarsko – ekološke udruge ‘Prode’ u Hodošanu kod ribičkog doma, organizirano je kraće druženje svih sudionika akcije uz roštilj.

Zelena čistka se provodila u suradnji s komunalnim poduzećem “Pre-kom” iz Preloga, koji su pribavili i donirali dio vreća za prikupljanje smeća i rukavice za sudionike akcije, te su odmah po završetku akcije izvršili skupljanje prikupljenog smeća, koje je bilo deponirano na unaprijed dogovorenim lokacijama po pojedinim mjestima u općini, te su isto odvezli na deponij smeća (oko 4 tone), dok je otpad za recikliranje bio otpremljen na reciklažno dvorište u Prelog (oko 700 kg).

– Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, a posebno sponzorima Općini Donji Kraljevec, Općini Domašinec, poduzećima “Pre-kom” d.o.o. iz Preloga, “Poljogram” d.o.o. iz Hodošana i poduzeću “Hranjec” d.o.o. iz Hodošana, koji su nam izašli u susret i pomogli u provedbi akcije, te pozivamo udruge, koje se ove godine nisu odazvale u provedbu akcije, da se iduće godine odazovu i da zajedničkim snagama učininimo naš okoliš što ljepši i ugodniji za suživot – poručuju iz ekološke udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije