Dobri ljudi prikupili novac kako bi pomogli Franu Stefanu

Na inicijativu Osnovne škole Nedelišće od 31. prosinca 2015. do 29. ožujka 2016. godine provodila se humanitarna akcija ‘Pomognimo Franu’ tijekom koje su se prikupljala sredstva za kupnju transportera (gusjeničara) za invalidska kolica za Frana Stefana Raičkovića, učenika 5. razreda Osnovne škole Nedelišće.

Fran Stefan učenik je 5. razreda OŠ Nedelišće. Zbog cerebralne paralize u potpunosti je nepokretan pa mu je potrebna svakodnevna pomoć i podrška. Fran Stefan kao učenik predmetne nastave svakodnevno mora prevladati do 3 etaže s preko 60 stepenica.

U tome mu nesebično pomažu asistentica i djelatnici škole, što predstavlja veliki napor, ali i sigurnosni rizik. Da bi se Franu Stefanu omogućila veća mobilnost i savladavanje barijera, kao i sudjelovanje u svim aktivnostima s njegovim vršnjacima u iduće tri godine, bilo je neophodno nabaviti opremu koja će mu to omogućiti.

Tijekom akcije prikupljeno je ukupno 44.030,00 kn, a akciji se odazvalo ukupno Prikupljenim sredstvima kupljeni su Scalamobil, pomagalo za pomoć pri svladavanju stepenica, te dva terapijska radna stola s mogućnošću podešavanja visine.

Riječi zahvale upućene su svima koji su nesebično odlučili pomoći Franu i na taj mu način olakšali svakodnevicu. Primopredaja pomagala održat će se u petak, 29. travnja 2016. godine, u 12,30 sati u Osnovnoj školi Nedelišće.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije