Proljeće se neće vratiti tako brzo: Diljem zemlje naoblaka i pljuskovi

Danas (nedjelja) će u većini zemlje biti umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, a ponegdje i pljuskovima s grmljavinom, izvijestio je Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ):

Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, a uz osjetni pad temperature zraka navečer u gorju može biti susnježice i snijega. Vjetar većinom umjeren, ponegdje i jak sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će bura, na udare mjestimice i olujna, drugdje slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, prema večeri u okretanju na buru. Temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu od 11 do 17 stupnjeva Celzijusovih.

Djelomično razvedravanje tek sutra popodne

Sutra će u prvom dijelu dana biti pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu, a u Dalmaciji se očekuju i pljuskovi s grmljavinom, dok u gorju može biti i malo snijega. Sutra poslijepodne se očekuje postupno razvedravanje sa Zapada, ali je još ponegdje moguć pokoji pljusak. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjerena, ponegdje i jaka bura, postupno će slabiti. Najniža temperatura od 2 do 6, na Jadranu od 7 do 10, a u gorju mjestimice niža. Najviša dnevna temperatura od 9 do 15 °C.

Početak tjedna donosi zahlađenje

Iako će u ponedjeljak doći do djelomičnog razvedravanja, koje će se zadržati i u utorak, sunce će pratiti prilično niske temperature za ovo doba godine. Tako, ako je vjerovati najavama, temperatura zraka početkom sljedećeg tjedna neće prelaziti 15 stupnjeva, dok bi se najniža dnevna temperataura u nekim krajevima u unutrašnjosti mogla spustiti čak ispod ništice.

Sredina tjedna donosi porast temperature, ali nestat će sunca. Naime, u srijedu se očekuje nova naoblaka s kišom, koja će ponegdje biti prilično obilna. Nestabilno vrijeme u kojemu će se mijenjati kišni i sunčani periodi trebalo bi se zadržati sve do kraja sljedećeg tjedna.

Kolnici mokri i skliski

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni zemlje i kamenja. Jak vjetar puše na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenje brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Podsjećamo vozače motornih vozila da u uvjetima smanjene vidljivosti i tijekom dana (oblačno vrijeme, jaki pljuskovi kiše itd.) moraju voziti s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe. Od 18. travnja plovi trajekt na liniji 338 Valbiska (otok Krk) – Lopar (otok Rab), nakon završetka radova na pristaništu u Loparu.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja, javlja Index.hr.

(Izvor: Prognoza.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije