Udruga mladih iz Mihovljana pomaže bolesnom Ivanu iz Palovca

U četvrtak, 21. travnja malog Ivana Sabola (7) iz Palovca, posjetila je udruga mladih iz Mihovljana. Udruga mladih iz Mihovljana osnovana je 2012. godine a broji 30 članova. Malog Ivana posjetila je predsjednica udruge mladih Mihovljan Ivona Vugrinec, tajnik Luka Bubek te Denis Dovečer i Vanja Dovečer kao članovi.

>>> Humanitarni trening za malog Ivana Sabola

>>> Pomozite i vi: Borba obitelji Sabol za normalan život malog Ivana iz Palovca

Ivanu su donijeli poklon – igračke i novac. Upitali smo predsjednicu kako to da se Udruga mladih uključila u akciju pomoći bolesnom Ivanu: – Pomažemo svima kojima je to potrebno i koliko možemo – kratko je odgovorila predsjednica Ivona. Glavni nam je cilj što rado surađujemo sa svim udrugama, a financiramo se članarinom a tu nam pomaže i grad Čakovec.

Spomenimo i da su se odrekli ovogodišnjih članarina kako bi mu pomogli.

Kažu da veliku podršku imaju i kod predsjednika MO Josipa Jezernika koji ima sluha za njihove želje, planove i ideje. Koliko nam je poznato udruga mladih iz Mihovljana veoma je aktivna i ovo im je treća akcija humanitarnog karaktera (pomagali su već Lovri Pergaru i Nikolini Glad).

Mladi Mihovljana priređuju i sportske susrete i turnire, uključeni su i u akciju organizacije maskenbala i biranje naj-maske, pripremaju fešte za Martinje, turnir u beli, seoske ljetne igre, organiziraju i izlete i putovanja, uključuju se u otvorenu zabavnu školu nogometa…

Stanje malog Ivana je nepromjenljivo od kad smo pisali i izvijestili o njemu. Međutim u međuvremenu je imao i prebolio vodene kozice i zbog toga je odgođena operacija desne ruke. Bio je veoma zaigran i postavljao je pitanja kao i sva djeca njegove dobi. Podsjećamo, Ivan boluje od kroničnog bubrežnog zatajenja i slijedi mu transplantacija bubrega, ali kada liječnici procijene da je pogodno.

Bolesni dječačić već se navikao na takav način života. Kaže, kada odraste želi biti liječnik, kako bi i on pomagao ljudima. Nadajmo se kako će njegova životna drama i borba s bolestima imati sretan završetak te da će odrasti u zdravog mladića kojem će se želja ostvariti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije