Čakovčanka Ema Kovač jedna od zaštitnih lica izložbe u Londonu

Hrvatska je do sada iznjedrila jako puno uspješnih manekenki i modela na svjetskoj modnoj sceni, a još jedna djevojka hrabro korača prema vrhu koji je do sada bio rezerviran samo za njih nekoliko.

Imenima poput Kristina Šalinović, Ana Buljević, Ljupka Gojić, Helena Šopar i Korina Longin zbilja možemo nadodati i ime mlade Eme Kovač iz Čakovca koja vani već godinama gradi itekako uspješnu karijeru.

U Londonu je ovih dana otvorena izložba ‘Undressed: A Brief History of Underwear’ koja će se godinu dana održavati u prestižnom londonskom muzeju Victoria & Albert.

Izložba koja je sama po sebi zanimljiva, postaje interesantnija kad se zna da je jedno od glavnih zaštitnih lica te izložbe upravo mlada Čakovčanka, piše Jutarnji.hr.

Ema Kovač dosad je nosila neke od najprestižnijih hrvatskih revija poput onih dvojca Boudoir (Martine Čičko Karapetrić i Morane Saračević), ali i Matije Vuice i to sve u sklopu najvažnijeg i najprestižnije modne manifestacije u Hrvatskoj, ali i regiji, CRO A PORTER-a.

Dok je boravila i radila u Hrvatskoj, revija koja se najviše pamti je definitivno revija mladog dizajnera Aleksandra Žarevca koju je otvorila upravo Ema, a o njenom otvaranju revije priča se i dan danas.

Snimila je i kampanju za jednu od najomiljenijih mladih hrvatskih dizajnerica, Dianu Viljevac s kojom i dan danas usko surađuje, te sve kolekcije s Emom Kovač mogu se vidjeti na www.dianaviljevac.com.

Dosad je nosila revije Versace, Cavalli, te brojne druge, a jedina je Hrvatica i na naslovnici prestižnog magazina za bogataše, Capri. Posljednji u nizu Eminih uspjeha je upravo ovaj u muzeju Victoria & Albert u Londonu u kojem njen lik stoji preko cijelog zida.

Ema na sebi nosi Hrvatima dobro poznati korzet brenda Atelier Bordelle koji je cijeloj regiji prva predstavila redionalna kraljica Severina u spotu Dobrodošao u klub.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije