FOTO: DV Klinčec Donja Dubrava tjedan posvetio majci Zemlji

>> FOTO: DV Klinčec Donja Dubrava tjedan posvetio majci Zemlji

Kako bi od malih nogu djecu usmjeravali u pozitivom smjeru, ove godine u Dječjem vrtiću Klinčec Donja Dubrava, odlučili su cijeli tjedan posvetiti očuvanju majke Zemlje.

U ponedjeljak je starija skupina sa svojim odgajateljicama posjetila voćnjak u cvatu OPG-a Horvat. – Pozvali smo roditelje djece polaznika Dječjeg vrtića “Klinčec” da zajedno s djecom sudjeluju u našoj radionici “Moj cvijet za naš cvijetnjak” koja se odradila u utorak 19. travnja 2016.

Djeca i roditelji od kuće donijeli su po nekoliko sadnica – trajnica koje su zasadili na cvjetne gredice, te će u narednom periodu brinuti za njih zalijevajući ih, okopavajući i pratiti njihov rast i razvoj. Ogradu igrališta popunili smo “Cvijećem u boci” kako bi joj dali malo živih boja u nadolazećem periodu. Tokom cijelog tjedna zasađujemo biljke u dvorištu vrtića – bršljan, ukrasno grmlje, cvijeće u tegle za prozor, te brojne druge.

Vrijedno je još spomenuti radionicu u suradnji s tvrtkom Pre-kom “Ne dvoji nego smeće odvoji”. Njihova djelatnica je kroz priču i igru, zajedno s nama, pomogla je ukazati djeci kako je važno odvajati otpad, pravilno ga odlagati kako bi poslužio za recikliranje, a istovremeno time djeca postaju mali čuvari zdravlja naše planete Zemlje.

Prilikom posjete dostavili su nam kante za odvajanje otpada. Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i pridonijeli ovotjednoj radionici – kaže v.d. ravnateljica ove predškolske ustanove Ines Strbad.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije