Na kraju radnog vijeka: Ivek z Draškovca je dišel v penziju

>> Na kraju radnog vijeka: Ivek z Draškovca je dišel v penziju

Zabavno i zanimljivo je bilo u subotu 16. travnja u vinogradu Vlade Habuša koji je ugostio nekolicinu djelatnika preloškog Pre-koma, a povodom odlaska u mirovinu njihovog dojučerašnjeg kolege Ivana Mirića iz Draškovca.

Ivan je bio vozač u ovom komunalnom poduzeću i kaže kako ga nije bilo sramota, konačno to mu je bilo u opisu radnog mjesta, skupljati smeće i otpada po jedinicama lokalne uprave donjega Međimurja. – Neka bude sram one koji to smeće i otpad nekontrolirano odlažu -rekao je i dodao kako lijepo, ravno zeleno Međimurje to nije zavrijedilo.

Tko je čovjek od kojeg su se došli oprostiti njegovi suradnici? Rođen je 1955. godine. Prvo zaposlenje pronašao je 1971. u Sloveniji da bi se u Međimurje vratio 1977. godine. Tada se zapošljava u Međimurjepletu gdje radi dva desetljeća. 1991. godine postaje učesnikom Domovinskog rata. Za sebe kaže kako je počasni član DVD-a Draškovec, radi u VMO Draškovec. Dodaje kako mu je kraj radnog vijeka donio posao vozača u preloškom Pre-komu.

O njemu se čulo sve najljepše od predstavnika sindikata, a riječi pohvale i zahvale za suradnju nisu štedjeli niti njegovi dojučerašnji suradnici. Ivanove želje? Kaže kako bi htio da ovi prisutni mladi i kršni momci rade do 65-te godine i da skupe 45 godina radnoga staža radnog staža.

Posebno se zahvalio kuharima Vladi Habušu, Tihomiru Igrecu i Hrvoju Fušu za vrhunski pripremljeni ručak kojeg je trabalo dobrano “zaliti”, a što je dosta dugo potrajalo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije