FOTO: U Mihovljanu održan Sabor UDVDR Međimurske županije

>> FOTO: U Mihovljanu održan Sabor UDVDR-e Međimurske županije

U četvrtak, 16. travnja u Društvenom domu u Mihovljanu održan je redovni izvještajni Sabor Podružnice Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Republike Hrvatske Međimurske županije.

U radu Sabora sudjelovalo je 50 delegata ogranaka koji su predstavljali 2684 člana Udruge. Saboru su prisustvovali gosti: zamjenik župana Zoran Vidović, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, predstavnik Policijske uprave Međimurske Radovan Gačal, voditelj Odjela za socijalu, branitelje i zdravstvo ureda državne uprave Franjo Kovačić, predsjednik Udruge Hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata Međimurske županije Dražen Posavec, predsjednik Zajednice udruga HVIDR-a Međimurske županije Mladen Tkalčec, potpredsjednik Udruge roditelja poginulih branitelja Međimurske županije Ivan Ovčar, predstavnici gospodarstvenika i medija.

Na Saboru su jednoglasno usvojena Izvješća o radu Podružnice, financijskom poslovanju, Nadzornog odbora i Suda časti za 2015. godinu. Iz izvješća možemo izdvojiti sudjelovanje i organiziranje različitim oblika sportskih natjecanja, susreta, memorijala za članove i djecu članova Udruge na županijskoj i državnoj razini, organiziranje i održavanje osnovnih informatičkih tečajeva za članove Udruge, obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata,i državnih blagdana, obilježavanje obljetnica pogibije poginulih hrvatskih branitelja sa područja Međimurja, sudjelovanje u humanitarnim aktivnostima, pomoć socijalno ugroženim članovima u vidu paketa, dječjih darova, računala, školskih potrepštinai prijenosnih računala.

Sukladno novom Statutu Udruge usklađenim sa Zakonom o udrugama , usvojena su i usklađena Temeljna pravila Podružnice.
Usvojen je veoma ambiciozan programa rada i financijski plan za ovu 2016. godinu u kojem uz planirane redovne i tradicionalne aktivnosti posebno treba izdvojiti: svečano obilježavanje 25. obljetnice Spomendana oslobođenja Međimurja, izdavanje knjige “Međimurje u domovinskom ratu 1990-1996”, otkrivanje Spomen obilježja u Lipiku za poginule Međimurce na zapadnom-slavonskom ratištu.

Na kraju Sabora za pruženu financijsku pomoć i materijalnu podršku u realizaciju projekta Muzejski postav na otvorenom Zrakoplova MIG-21 u Pribislavcu, podijeljene su zahvalnice Udruge, sponzorima, donatorima, poduzećima, ustanovama i pojedincima.

>>> Izvješće o radu Podružnice (PDF)
>>> Program rada Podružnice (PDF)
>>> Popis dobitnika zahvalnica (PDF)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije