Agneza i Stjepan Vugrinčić proslavili 50 godina bračnog života

Doživjeti zlatni pir u zdravlju u veselju sa svojom djecom san je svakoga bračnog para. Taj se san ostvario Agnezi (66 godina, rođenoj Matotek) i Stjepanu (72) Vugrinčiću iz Kotoribe.

Oni su prije 50 godina, točnije 13. travnja 1966., jedno drugome obećali ljubav i vjernost i u dobru i zlu. Svih tih godina jedno drugome bili su najveća podrška u onim lijepim, ali i teškim trenucima. Radost njihovog života su djeca Ivanka, Milivoj i Ivica, a najveće bogatstvo koje danas imaju unucu: Benjamin, Petra, Marko, Anamarija, Karlo, Jelena, Klara, Maja i Julijana.

Za uspješan brak, kažu, potrebno je puno ljubavi, poštovanja, razumijevanja, povjerenja, popuštanja i odanosti. Zajedno su podigli djecu, stvorili dom i zajedno danas rade većinu kućanskih poslova. Cijeli svoj život žive u kršćanskom duhu i žive za svoju obitelj. Agneza je krenula u gimnaziju i velika joj je želja bila postati učiteljica ali je tata Mirko rekao: ili deško ili škola.

Kako je takvoga dečka bilo šteta prepustiti odlučila se za Stjepana, a on joj je morao i godine kupiti. Išla je za sneho i sve ove godine nije se pokajala što je tako odlučila. Danas su umirovljenici i glavni za čuvanje unuka, posebno dedijeve maze Julijane.

Svoj vjenčani zavjet obnovili 16. travnja u župnoj crkvi u Kootribi, a misno slavlje je predvodio velečasni Ivan Vugrinčić – župnik u Gornjem Mihaljevcu, inače brat slavljenika. Slavlje uz najdrže održano je u Gostionici Mlin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije