Otkazan subotnji protest: Grad uplatio 25 tisuća kuna

Najavljena protestna šetnja koja se trebala održati 16. travnja u organizaciji Zaštitarsko ekološke udruga ‘Prijatelji životinja i prirode’ otkazana je!

Naime, povod protestne šetnje bio je potpuni nedostatak financijske pomoći od strane Grada Čakovca za 169 pasa spašenih iz romskog naselja Kuršanec, koje administrativno pripada gradu Čakovcu od čega ih je 125 zbrinuto u Skloništu Prijatelji. Trošak zbrinjavanja tih 125 mahom bolesnih i ozlijeđenih pasa koji do sada iznosi preko 100.000,00 kn je u potpunosti na teret Skloništa i Udruge te je Sklonište zbog veterinarskih računa pred bankrotom i postoji mogućnost potpunog zatvaranja Skloništa.

U telefonskom razgovoru za portal eMedjimurje.hr, Petra Puvač iz Skloništa nam je rekla:

‘- Iz Grada Čakovca javili su nam se te danas uplatili 25 tisuća kuna zahvaljujući podršci dobrih ljudi, medijskim objavama, te najavljenoj protestnoj štenji. Sljedeći tjedan obećana je također još jedna takva uplata. Obzirom da smo dobili odgovor od Grada kao i konkretnu pomoć, a ne samo obećanja, molimo sve vas koji ste nam htjeli dati podršku u protestnoj šetnji da dođete u Sklonište u subotu 16. travnja od 9 sati i pomognete nam urediti kućice i dvorišta.’

Inače, ZEU ‘Prijatelji životinja i prirode’ još od prosinca prošle godine aktivno sudjeluje u spašavanju životinja iz romskih naselja te je do sada u Skloništu zbrinuto gotovo 200 pasa.

Sklonište Čakovec registrirano je sklonište koje ima ugovore s većinom jedinica lokalne samouprave u Međimurskoj županiji. Osim direktnim zbrinjavanjem životinja udruga ZEU ‘Prijatelji životinja i prirode’ bavi se i edukacijom i senzibilizacijom javnosti o problemu napuštanja životinja, a ponajviše pasa. Samo Sklonište ove godine slavi 15. rođendan te je do sada u njemu svoj spas, a nakon toga i novi dom, pronašlo preko 5000 pasa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije