U Čakovcu 11. Festival Dobrog pastira Varaždinske biskupije

Četvrte uskrsne nedjelje 17. travnja, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi kao Nedjelja Dobrog pastira i Svjetski molitveni dan za duhovna zvanja, održat će se 11. Festival Dobrog pastira Varaždinske biskupije.

Po prvi put Festival će se održati izvan Varaždina, i to u Čakovcu, u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog. Festival organiziraju Ured za pastoral mladih i Ured za pastoral duhovnih zvanja i ministranata Varaždinske biskupije te je ove godine posvećen Godini milosrđa uz geslo “Milosrdni kao Otac”.

Na Festivalu, koji počinje u 16 sati, sudjelovat će zborovi mladih i solisti iz župnih ili redovničkih zajednica s područja Varaždinske biskupije. Riječ je o festivalu koji je molitvenog karaktera budući da je molitva zaodjevena u notno ruho. Festival ima i svjedočki karakter jer će o svojem duhovnom zvanju svjedočiti bogoslovi i redovnici, a bit će i kratka predstava o milosrdnom Nebeskom Ocu.

U prigodi Nedjelje Dobrog pastira i Svjetskog molitvenog dana za duhovna zvanja, priređuju se i misa i euharistijsko klanjanje za duhovna zvanja u četvrtak 14. travnja u 19 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog, susret svih zajednica mladih u petak 15. travnja od 20 sati u župnoj crkvi sv. Nikole u Čakovcu, te susret ministranata u subotu 16. travnja od 9 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije