FOTO: Međimurci pokazali humanost i njih 589 darovalo krv u ožujku

>> FOTO: Međimurci pokazali humanost i njih 589 darovalo krv u ožujku

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, prikupilo se 589 doza krvi u drugom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi (1.3.2016 – 31.3.2016.), javljaju iz GDCK Čakovec.

Akcijama na području Međimurja pristupilo je 601 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 146 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. U Čakovcu prikupljeno je 115 doza, u Novom Selu Rok prikupljeno je 27 doza, Podturnu 37, Strahonincu 46 , Čateksu 35, Belici 40, Elektri Čakovec 28, Maloj Subotici 44, Mursko Središće 54 i Srednjoj školi Čakovec 57. Na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin od međimurskih davaoca prikupljeno je 134 doza.

– U Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i na početku ove godine, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec planira provesti u svibnju 2016. Godine – poručuju iz društva.

Tako su Međimurke i Međimurci još jednom dokazali svoju humanu notu i da su uvijek spremni pomoći onima kojima je to potrebno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije