Bolnice se vraćaju županijama, među njima i ŽB Čakovec

Ministar zdravlja Dario Nakić kazao je da je Vlada danas na sjednici obustavila postupak sanacije bolničkih zdravstvenih ustanova, 29 bolnica i dva doma zdravlja, jer nije donio očekivane rezultate.

Istaknuo je da je iznos dugovanja prije i poslije sanacije ostao isti, oko 2 milijarde kuna, a jedino što je u sanaciji postignuto jest da su ljudi koji su vodili te ustanove bili imenovani na funkcije bez da je proveden javni natječaj. “Uz sva postojeća dugovanja koja postoje u sustavu zdravstva, takav model nije održiv”, kazao je ministar.

Među njima je i Županijska bolnica Čakovec kojoj je osnivač Međimruska županija koja će u roku 15 dana od stupanja na snagu ove odluke imenovati članove Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec.

Govorio je i o reformi hitne medicine, te pojasnio da će jedino pacijenti koji nisu u stupnju trijaže za hitnu bolničku pomoć, a zaobišli su sve mogućnosti u postupku te inzistiraju na pregledu, platiti 150 kuna.

“Cilj je da pacijenti koji su doista hitni budu što prije pregledani, jer se čekanjem ugrožavaju njihovi životi”, zaključio je ministar zdravlja – javljaju iz Vlade RH.

>>> Ostaje li Čakovec bez čak pet timova hitne medicine?
>>> Bez uputnice: Posjet Hitnoj plaćat će se 100 do 150 kuna

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije