Donosimo raspored: Čak 24 predstave na KAM-u u Prelogu

I ove godine Grad Prelog je domaćin Festivala kazališnih amatera Međimurja (KAM). U ova tri dana koliko će trajati, na pozornicu Doma kulture izaći će kazališni amateri iz cijelog Međimurja.

U ta tri dana, petak, subotu i nedjelju, 8.9. i 10. travnja, županijski žiri odgledati će ukupno 24 predstave te izabrati najbolju koja će u mjesecu svibnju predstavljati Međimurje na Državnom festivalu hrvatskih kazališnih amatera. Ove godine Državni festival održava se na dvije lokacije: u Pazinu od 20. do 22. svibnja i u Vodicama od 27. do 29. svibnja gdje će ujedno biti i proglašenje pobjednika.

Osim izbora Najbolje predstave županijski žiri u sastavu Igor Ružić, kazališni kritičar i ovogodišnji državni selektor, i Goran Guksić, glumac i redatelj će kao i prethodnih godina odabrati: Najbolju žensku i mušku ulogu, Najbolju sporednu žensku i mušku ulogu i Najbolju režiju. Nagrada za Najbolji novi amaterski dramski tekst ove godine dodjeljuje se prema posebnoj proceduri.

Tekstovi, njih deset, koji su prema Pravilima Festivala KAM zadovoljili kriterije poslani su u izvornom obliku na čitanje i selekciju. Članica žirija zadužena za dodjelu nagrade je prof. dr. sc. Sanja Nikčević.

– Svim sudionicima Festivala KAM 2016 želimo ugodan boravak u Gradu Prelogu kao i što bolji uspjeh u samom natjecanju – poručuje Mirjana Hržić, predsjednica Odbora kazališnih amatera Međimurja. Sve o KAM-u i predstavama saznajte klikom ovdje.

Program:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije