FOTO: Provedena obuka pripadnika školske prometne jedinice

>> FOTO: Provedena obuka pripadnika školske prometne jedinice

Proteklog tjedna u ponedjeljak i utorak, 21. i 22. ožujka, policijski službenici Policijske uprave međimurske proveli su edukacijsko-preventivnu akciju ‘Obuka pripadnika školskih prometnih jedinica‘.

Tijekom akcije učenici osnovnih škola na području Međimurske županije usvojili su njima primjerenu razinu znanja iz područja prometnih pravila, poznavanja prometnih znakova, upravljanja prometom te pružanja prve pomoći sudionicima u promet. Pripadnici školske prometne jedinice mogu biti učenici s navršenih 12 godina te imaju suglasnost roditelja.

Svakako, poželjno je da su dobri učenici te da se primjereno vladaju. Njihova osnovna zadaća, kao pripadnika takve jedne jedinice je sudjelovanje u svim aktivnostima povezanima s prometom, a jedna od svakako najodgovornijih zadaća je da u neposrednoj blizini osnovnih škola osiguravaju siguran prijelaz djece i ostalih sudionika u prometu preko kolnika.

Edukacijom pripadnika školskih prometnih jedinica, učenici postaju svjesni odgovornosti i mogućih posljedica kao sudionika u prometu, najčešće u svojstvu pješaka i biciklista. Teoretski dio obuke proveden je u prostorijama Autokluba Čakovec, dok su praktične vježbe izvedene na poligonu za osposobljavanje pješaka i biciklista u Čakovcu (Športska ulici).

Ove godine 31 učenik iz devet međimurskih osnovnih škola osposobljen je za pripadnika školskih prometnih jedinica. Prijave za edukaciju svojih učenika dostavile su osnovne škole iz Domašinca, Orehovice, Svetog Juraja na Bregu, Hodošana, Donjeg Kraljevca, Strahoninca, Podturna i Pribislavca te čakovečka III. osnovna škola.

Ujedno, provođenjem spomenutih aktivnosti, kao i aktivnostima iz preventivne akcije “Moj prijatelj i ja u prometu“, policijski službenici Policijske uprave međimurske obilježili su 27. ožujka, “Dan akcije protiv prometa“. Povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama sve se više utječe na zagađenje prirodnog okoliša. Obilježavanjem ovog dana želi se građane potaknuti na korištenje alternativnih načina prijevoza, a čime se direktno utječe na poboljšanje kvalitete života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije