FOTO: Uskrsni ponedjeljak u Svetoj Mariji uz priredbu KUD-a

>> FOTO: Uskrsni ponedjeljak u Svetoj Mariji uz priredbu KUD-a

Ne prekidajući tradiciju KUD-o ‘Ivan Mustač – Kantor’ iz Svete Marije podario je svojim sumještanima prvi ovogodišnji mjesni kulturni događaj – priredbu za Uskrsni ponedjeljak.

Dvorana Doma kulture i ovoga je puta bila ispunjena velikim brojem onih koji obožavaju lijepu riječ, ples, svirku i glumu. Sve je njih na početku, uz prigodnu čestitku, pozdravio predsjednik društva Miljenko Kanižaj, istaknuvši posebno ime općinske načelnice Đurđice Slamek.

Uskrsa su se prigodnim stihovima prisjetile interpretatorice prigodnih stihova: Valentina Horvat Pavčec, Tamara Pongrac i Milica Karažinec. Potonja je na kraju poručila: “……neka nam Isusovo uskrsnuće učvrsti vjeru i riješenost da živimo po božjim zakonima”.

Vidjeli smo nastup starijih folkloraša i njihovih malih nasljednika, čuli vrsnu svirku nenadmašnih tamburaša koji su kao i uvijek među gledatelje unijeli posebnu vedrinu.

Svetomarščani su već naučeni da je poslastica za kraj njihove priredbe nastup Dramske skupine. I nisu se prevarili jer ih je do suza nasmijao scenski prikaz “Život je raj i pekel“.

Za kraj, ponovno obraćanje predsjednika društva, ali ovoga puta riječima: – Kako ste primijetili s programa je izostala pjesma. Izostala je razloga jer nas pjevači polako napuštaju, nema tko pjevati!? Uputio je zato apel svima koji to žele da dođu u njihove redove, da počnu pjevati za potrebe društva, mjesta, konačno i sebe…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije