Ugovori za 16 studenata: Ulaganje u mlade jedan od prioriteta u Kotoribi

Na Veliku subotu, 26. ožujka, načelnik općine Kotoriba Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki u općinskoj vijećnici potpisali su ugovore s kotoripskim studentima o stipendiranju u ovoj akademskoj godini.

Prema riječima načelnika u općinskom proračunu za tu je namjena ove godine predviđeno 100 tisuća kuna. Stipendije se odobravaju za jednu akademsku godinu, odnosno 10 mjeseci studija, a mjesečni iznos je 300 kuna za studij na području Međimurske županije i susjednih županija te 500 kuna za studij u ostalim gradovima.

U ovoj akademskoj godina Općina Kotoriba stipendirat će 16 studenata, dok će njih troje dobiti jednokratne novčane potpore u iznosu od 2.500 kuna.

– Izuzetno nam je drago što vam Općina na ovaj način može pomoći u školovanju, a još bi nam bilo draže da studij uspješno završite i ostanete živjeti u Kotoribi. Želim da stanete na noge i nakon faksa pronađete posao – poručio im je Grgec.

Stipendisti Općine Kotoriba su: Ivan Jakupak, Ivan Jambrešić, Petra Markač, Petar Mikulan, Anja Vidović, Renata Seličanec, Iva Dolenčić, Valentina Hertelendi, Glorija Nađ, Saša Smrk, Ines Krznar, Ines Smrk, Sara Spahija, Leona Radmanić, Vitomir Zvošec i Karlo Radmanić.

Valja spomenuti kako su se i članovi Općinskog vijeća Općine Kotoriba odrekli naknada za prisustvovanje sjednicama s ciljem da se taj novac preusmjeri u fond za stipendije. To je samo dokaz da je briga o mladima i ulaganje u njihovo obrazovanje jedan od ključnih općinskih prioriteta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije