Akcija ‘Dizalom do jednakih mogućnosti’ malosubotičkih osnovnoškolaca

Jeste li razmišljali gdje ćete za 1. svibanj – Praznik rada? Ako još niste odlučili kako da što kvalitetnije provedete to vrijeme – dođite u Malu Suboticu.

Zašto u Malu Suboticu? Na izlazu iz Male Subotice prema Svetom Križu nalazi se ribnjak Trate. Okoliš, jezero, šetnicu sa lijepim klupama, travu, grmlje i kompletnu stazu uređuju članovi Športskog ribolovnog društva “Šaran” iz Male Subotice, a sve se to nalazi uz lijepo uređen ribički dom.

Na ribnjaku i oko njega bit će puno događanja: Art terapija i crtanjem do zdravlja (slikari iz LU Grupa 69 Zagreb), mala škola crtanja, ribolova i ekologije, natjecanje u kuhanju kotlića učenika iz OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Očekuje se velik broj učenika i njihovih roditelja i prijatelja koji će ih bodriti prilikom kuhanja. Sve što će učenici skuhati bit će prodano u humane svrhe za akciju ‘Dizalom do jednakih mogućnosti’.

Naime u Osnovnoj školi “Tomaša Goričanca” u Maloj Subotici ima nekoliko učenika koji zbog zdravstvenih poteškoća ne mogu stepenicama na kat gdje su razni kabineti za učenje. U školi su se odlučili da se pomogne tim učenicima kako bi se izgradilo dizalo kako ne bi bilo razlike među djecom. Novac se prikuplja za dizalo, zato dođite u što većem broju i pomognite svojim prilogom.

Organizator cjelodnevnog druženja je Udruga oboljelih od leukemije i limfoma UOLL pod nazivom ‘Art terapija i crtanjem do zdravlja’.

Naći će se tu za svakoga ponešto, pa su tako organizirali:

– sportske i društvene igre
– bogatu ponudu jela i pića za sve posjetitelje: ribe na žaru, languši, grah s kobasicom i buncekom, roštilj
– radionice Art terapija i crtanjem do zdravlja,
– škola ribolova
– ekološke radionice
– viseću kuglanu.

ŠRD “Šaran” Mala Subotica i članovi će isto tako pomoći u radionicama oko ribolova i ekoloških radionica i svima biti na raspolaganju. I mnogi koji nikada nisu pecali, imali ribički štap u ruci ili probali uhvatiti kojeg šarana, linjaka ili neku drugu ribu – to će ovoga puta moći učiniti ili će pratiti demonstraciju iskusnih ribiča koji će im pokazati kako se to radi.

Slikari sa svojim slikarskim alatom slikat će jezero i ono što žele. Koje će tehnike slikanja ili crtanja odabrati to je prepušteno slikarima iz Zagreba.

Druženje će se odvijati tijekom cijeloga dana, a evo i rasporeda događanja:

– doček gostiju od 8:00 do 9:30 sati
– radionice od 10:00 do 16 sati
– natjecanje u kuhanju kotlića od 13:00 do 16:00 sati
– izložba likovnih radova u 16:00 sati
– proglašenje pobjednika u natjecanjima u 16:00 sati

U slučaju kiše – tu je ribički dom gdje se svi mogu skloniti od kiše. Roditelji, ljubitelji prirode, djeca, stariji i mladi dođite i uživajte u prirodi, uz lijepo i uređeno jezero. Organizatori su se pobrinuli da nitko ne bude niti gladan a niti žedan. Stoga dođite i svi ste dobro-došli kako bi se financijskim sredstvima pomoglo potrebitima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije