FOTO: Na Veliki petak pod šatorom humanosti u Nedelišću

>> FOTO: Na Veliki petak pod šatorom humanosti u Nedelišću

Četvrtu godinu za redom UHDVDR-a Ogranak Nedelišće na Veliki petak organizira humanitarnu akciju podjele ribe, od kojih dragovoljni prilog kanaliziraju u humanitarne svrhe.

Tako je bilo i 25. ožujka u mjesnom središtu gdje je bio postavljeni šator, a ispod njega su članovi Ogranka i ribiči ŠRD Amur Nedelišće pekli i dijelili ribu. Trebalo je ispeći 40 kg sardelica, 18 kg riječne i 20 kilograma morske ribe. Potonju je braniteljima i ribičima poklonio njihov sumještani Robi Šafarić.

– Slika koju sada vidite govori više od tisuću riječi. Raduje me što su i ove godine podno šatora, za što se porinula Općina Nedelišće, prošle sve dobne skupine ljudi, ne samo da bi ribom obilježili Veliki petak već da bi se svojim dragovoljnim prilozima uključili u rijeku humanosti čije će “vode” ovoga puta teći prema udruzi Pomoć neizlječivima MŽ-e – rekao je predsjednik Ogranka Marijan Pergar.

Predviđeno trajanje akcije je bilo od 9-13 sati, no riba je prije podijeljena-kupljena što je znak da će dogodine trebati razmišljati o znatno većim količinama, dodali su članovi Ogranka kojih u Nedelišću ima 50-tak. Oni u tome nisu bili sami. Uz spomenutu pomoć Općine Nedelišće, akciji su se pridružile mjesne pekarnice IN i Mura te vinogradari ovoga kraja.

Kako je rekao predsjednik Ogranka prve dvije godine su novac darovali čakovečkom Caritasovom dječjem domu Dr. Antun Bogdan u svrhu kupnje kombi vozila, lani udruzi za autizam Pogled iz Nedelišća.

Ovo okupljanje i druženje uz taj Veliki dan dragovoljce čini ponosnima i sretnima. To su jer pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a udruga Pomoć neizlječivima jedna je od njih. Posrednica u svemu tome je Marina Branilović iz Nedelišća koja je, kako nam je rekla, osjetila potrebu biti članicom ove udruge.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije