Dani zdravlja i Ayurvede s ayurvedskom liječnicom Dr. Monicom Mohan Rajesh

Sri Sri Ayurveda otvara Varaždincima svoja vrata kao dio akcije cjelovitog pristupa zdravlju, a u organizaciji udruge Umijeće življenja Hrvatska i pod pokroviteljstvom Indijske ambasade.

Besplatno javno predavanje ‘Ayurveda – cjelovit put do zdravlja’ bit će održano u srijedu 30. ožujka od 18.30 sati u dvorani Allegro Hotela Turist u Varaždinu, Aleja kralja Zvonimira 1. Nakon predavanja, s početkom u 19.45, bit će održana i praktična radionica ‘Kako regulirati visoki krvni tlak pomoću ayurvede’. Dodatno će se građani moći predbilježiti i za individualne ayurvedske konzultacije uz pulsnu dijagnostiku, koje će biti održane u četvrtak 31. ožujka u Čakovcu, u barakama bivšeg Građevinskog kombinata Međimurja, na adresi A. Schulteisa 19.

Programe i predavanja, kao i individualne konzultacije, najavljuju organizatori, vodit će dr. Monica Mohan Rajesh, izvorna ayurvedska liječnica iz Indije i predstavnica Sri Sri Ayurvede Europe. Sri Sri Ayurveda, koja je preko Art of Living fondacije (Umijeće življenja) od sada dostupna i u Hrvatskoj, nudi osim pulsne dijagnostike i individualnih konzultacija, također i ayurvedske tretmane te prirodnu ayurvedsku kozmetiku i dodatke prehrani od ljekovitih biljaka pripravljenima po ayurvedskim principima, kao i tečajeve kuhanja po načelima ayurvede.

Kako navode organizatori, Ayurveda je od Svjetske zdravstvene organizacije priznata kao jedan od najstarijih sustava liječenja. Sama riječ Ayurveda znači ‘znanost o životu’, a ayurvedski sustav medicine star je više od 5.000 godina. Ayurveda je specifična po svom cijelovitom i individualnom pristupu svakoj osobi uz namjeru da se ukloni korjenski uzrok problema, a ne samo simptomi bolesti. Bitne komponente ayurvedske medicine su pravilna prehrana usklađena s tjelesnim tipom osobe te smirivanje misli i jačanje živčanog sustava uz primjenu ayurvedskih tretmana te tehnika kao što su meditacija, yoga i vježbe disanja.

Svi koji iz prve ruke žele čuti i saznati što je Ayurveda i zašto je ona u zapadnim zemljama, pa tako i u Hrvatskoj, sve popularnija kad se radi o liječenju i prevenciji raznih bolesti, koju ulogu u tome igra prehrana i životni stil te kako nam ayurvedski principi mogu pomoći da unaprijedimo svoje psihofizičko zdravlje, dobrodošli su na Dane zdravlja i Ayurvede u Varaždinu, pozivaju organizatori.

Za daljnje informacije o radionici, ayurvedskim konzultacijama, pulsnoj dijagnostici te radi prijava za pulsnu dijagnostiku možete nazvati na 091 568 6874 ili poslati mail na info@artofliving.hr.

Odmah nakon besplatnog predavanja održat će se i praktična radionica na temu ‘Kako regulirati visoki krvni tlak pomoću Ayurvede’. Sudjelovanje na radionici je opcionalno, uz participaciju od 70 kuna po sudioniku.

Ukoliko želite osigurati mjesto na predavanju ili radionici, organizatori mole da potvrdite svoj dolazak e-mailom na info@artofliving.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije