Izložba Polaroid 88 u MMČ: Poznate face u objektivu Marka Vučenika

>> Izložba Polaroid 88 u MMČ: Poznate face u objektivu Marka Vučenika

Marko Vučenik (1984., Donja Dubrava) je magistar dizajna i fotograf. Školovao se u čakovečkoj Graditeljskoj školiza dizajnera unutarnje arhitekture, a zatim je 2010. diplomirao dizajn u klasi prof. Ivana Doroghya na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Tijekom studija osnovao je neovisni dizajnerski Studio četiri četiri i pod tim pseudonimom javno djeluje. Surađivao je s više dizajnera, različitih brandova i tvrtki vezanih uz svijet mode između kojih su Jet-Lag, Clash of 9, Michel Benoni, A Shoo, Avenue Mall, Luna Line, Spiritby T.B., BiteMyStyle, Zigman, Aleksandar Žarevac, Thalia Model Agency i drugi.

Druženje s poznatim Hrvatima dio je njegove svakodnevice od studentskih dana. Fotografirao je članice grupe E.N.I., Juditu Franković, Natašu Janjić, Leonu Paraminski, Tinu Vukov, Anđu Marić, Hrvoja Klobučara, Csillu Barath Bastaić, Miu Kovačić, Ivana Dečaka, Roberta Boškovića, Danijelu Trbović, Jadranku Đokić, Gorana Grgića, Nenada Korkuta imnoge druge.

Od 2009. njegove autorske fotografije objavljuju se u tiskanim medijima među kojima su Stars, Nacional, Gloria, Novi list, Slobodna Dalmacija, Story, Jutarnji list, Večernji list, 24 sata, Međimurje, Međimurske novine, Glas Slavonije, Zarez, Playboy, Aktual, kao i internet-portalima.

Vučenik se bavi grafičkim dizajnom za klijente poput City centar One, Cedevitu, Dukat, Mercator, BILLU, American International Schoolof Zagreb (AISZ). Također radi za UN (United nations) i njihove sestrinske organizacije International volunteersday, SUN, Progress report, Syngentu. Od 2011. član je u Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD).

Marko Vučenik dosada je četiri puta samostalno izlagao u Zagrebu, a prvi put nam se predstavlja u Čakovcu. Otovrenje izložbe u Izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec bit će u petak 25. ožujka u 18 sati, a istu možete pogledati do 15. travnja. Salon je otvoren od 8 do 15 sati radnim danom, a subotom i nedjeljom od 11 do 13.

Našoj publici će prikazati izbor svojih najboljih estradnih, modnihi kazališnih fotografija te najnoviji ciklus Polaroid 88. U svojim radovima ne koristi opće prihvaćeni Photoshop.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije