FOTO: 6. Križni put Župe Sveti Juraj u Trnju

>> 6. Križni put Župe Sveti Juraj u Trnju

I ove godine, 5. korizmena nedjelja (13. ožujka) u Župi Sveti Juraj u Trnju protekla je u pobožnosti Križnog puta po čitavoj župi. Kao i prošle godine, Pastoralno vijeće i župnik vlč. Darko Kelemenić, organizirali su Križni put u kojem su vjernici biciklirali.

Usprkos vjetru i ponekoj kapi kiše okupilo se oko 150 vjernika svih životnih dobi. Pobožnost Križnog puta zapoočela je Svetom misom u Župnoj crkvi u 11 sati.

Nakon svete mise prva postaja Križnog puta moljena je u župnoj crkvi, a ostale postaje bile su raspoređene tako da su u svakom selu koje pripada župi bile po dvije postaje (Čehovec, Donji Pustakovec, Palinovec, Turčišće, Donji Hrašćan i Hodošan). Završetak Križnog puta bio je ponovno u župnoj crkvi Sv. Jurja.

Cijelim putem križ je nosio član Pastoralnog vijeća Željko Matić. U svakom selu hodočasnike su dočekali vjernici domaćini koji su za hodočasnike pripremili malu okrepu. Ove godine su vjernici su u četiri i pol sata prešli dionicu od 26 kilometra.

Uz župnika Kelemenića, članove i članice Pastoralnog vijeća u provedbu su se uključili i članovi DVD Sveti Juraj u Trnju i DVD Palinovec prateći hodočanike tijekom čitavog puta i brinući se o njihovoj sigurnosti, čitači iz svakog sela koji su predvodili molitvu, župni zbor, ali i svi hodočasnici i vjernici koji su se na ovaj način pripremali i za veliku korizmenu ispovijed koja će u župi biti u utorak, 15. ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije