Vrlo aktivni početak za KUD Strahoninec

>> Vrlo aktivni početak za KUD Strahoninec

Vrlo aktivni početak godine KUD-a Strahoninec započeo sa radom maski za fašnik. Djeca su uživala u kaširanju i ukrašavanju maski za maškare. Članovi KUD-a Strahoninec organizirali su fašničku povorku sa svim udrugama i mještanima Strahoninca te je nakon toga bila zabava u kulturnom centru do ranih jutarnjih sati.

KUD Strahoninec prezentirao je običaj ‘kolina’ gdje je glavni mesar bio Mladen Bujan koji je to odradio na način kako se to nekad radilo.

Redovna godišnja skupština održana je 13. veljače 2016. Sljedeći tjedan, nakon skupštine započinje se sa probama svih skupina (mali folklor, veliki folklor, dramska te tamburaška skupina).

20. veljače 2016.dramska skupina gostovala je na ‘Danima smijeha’ u Vinici sa predstavom ‘Zabrana’. Organiziral su i Bela Party -pobjedu odnijele žene KUD-a Strahoninec.

Na priredbi povodom ‘8. Marta’ u organizaciji pjevačkog zbora Strahoninec, nastupao je mali folklor KUD-a Strahoninec.

Članice folklorne skupine Marija Paula Cvija, Marta Topličanec, Majda Bujan i Slađana Bujan sudjelovale na seminaru za voditelje i članove folklornih skupina u Domu kulture u Žiškovcu pod vodstvom Andrije Ivančana dip. etnologa i polonista za ‘Narodne pjesme i plesove Međimurja’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije