FOTO: Na sumiranju godišnjeg rada KUD-a Kotoriba tek šačica članova!?

>> FOTO: Na sumiranju godišnjeg rada KUD-a Kotoriba tek šačica članova!?

KUD Kotoriba održao je u subotu, 12. ožujka, sastanak na kojem se sumiralo godišnje rezultate. No, iznenadio ih mali broj pristiglih članova, mahom starijih osoba.

– To nije dobro za društvo i moramo se upitati zbog čega je to tako – rekao je u uvodu predsjednik Radnog predsjedništva skupštine Vinko Horvat.

Zašto nema mladih?

Oni prisutni pokušali su naći valjane razloge zbog čega nema mladih pa je rečeno kako društvo treba nositi u sebi, a ne na potpisu, a da bi im stariji trebali poslužiti primjerom.

– Da ne bi ovo poražavajuću skupštinu analizirali u sivilu, prijeći ćemo i na ono lijepo i korisno što su u minuloj godini napravili, a bilo je toga na svekoliki ponos društva i Kotoribe – kazao je predsjednik KUD-a Krunoslav Siladi.

Istaknuo je ponos što su lani na veličanstven način obilježili 40-ti rođendan društva i što su bili suorganizatori i domaćini 10. smotre međimurskih narodnih običaja, a bili su i sudionicima svih općinskih događanja.

– Godinu smo završili božićnim nastupom na polnoćki. Ulaskom folkloraša u narodnim nošnjama na početak svete mise, unošenjem svjetlosti lampaša i slame te sviranjem prigodnih božićnih pjesama uveličali smo božićno slavlje, a sve to u suradnji s crkvenim pjevačkim zborom i njihovim voditeljem Damirom Kadijom – rekao je na kraju.

Istaknuli su kako program rada za budućnost jest program kontinuiteta s naglaskom na pomlađivanju članstva i neophodnom suradnjom s mjesnom osnovnom školom. Posebno je apostrofiran 22., 23. i 24. travanja kada će u suradnji s Kerekesh teatrom biti suorganizatori Festivala smijeha koji će se po drugi puta održati u njihovoj sredini, a u sklopu toga bi s njima u suradnji trebali održati glumačku radionicu. Veliku pozornost će dati i pripremi za sudjelovanjem na Međimurskoj smotri folklora u Donjoj Dubravi.

Prisjećanje na preminule

Skupštinu je pozdravio općinski načelnik Ljubomir Grgec koji im se zahvalio na onome što daju općini, kad je kultura u pitanju, te dodao kako se ne smije zaboraviti financijsko izdvajanje općine za njihov rad te da će to i dalje činiti.

Uz njega još su ih pozdravili predstavnici KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava i suradničkog SRD-a Som Kotoriba. Po prvi puta, što do sada nije bio običaj, minutom stajanja su se prisjetili pokojnih članova kojih je nažalost priličan broj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije