Stručni radni sastanak za voditelje i koordinatore psihološke prve pomoći

U utorak, 8. ožujka u Čakovcu (sjedištu Policijske uprave međimurske) psiholozi Odjela za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu, Boris Tot i Marinela Baboselac-Marić u nazočnosti koordinatorice voditelja psihološke prve pomoći Policijske uprave međimurske, Jasnom Remenar održali su stručni radni sastanak.

Voditelje psihološke prve pomoći na području naše policijske uprave upoznali su s aktivnostima usmjerenim na poboljšanje kvalitete postupaka pružanja psihološke prve pomoći, javlja web PU međimurske.

Ispred Policijske uprave međimurske sastanku je prisustvovao zamjenik načelnika policijske uprave, Danijel Mikulić koji je psiholozima Odjela zahvalio na dolasku te pritom naglasio kako su policijski službenici u svom radu izloženi mnogim stresnim situacijama. Izuzetno je važno pravovremeno prepoznati svaku takvu situaciju kako bi se pružila adekvatna psihološka prvu pomoć.

Uz prezentaciju stvarne stresne situacije u kojoj su se našli policijski službenici, voditelji Odjela upoznali su prisutne sa značenjem psihološke prve pomoći i kada se ona provodi. Psihološka prva pomoć je postupak psihološkog rasterećenja policijskih službenika i drugih zaposlenika MUP-a, a kojeg je potrebno provesti unutar prvi 24 sata od nastupanja traumatskog događaja ili druge visoko stresne, odnosno krizne situacije. Kako bi se pružila kvalitetna prva pomoć, važna je brza reakcija te prepoznavanje ozbiljnosti krizne situacije samog događaja.

Tijekom sastanka voditelji Odjela demonstrirali su primjer pružanja psihološke prve pomoći te su svoja iskustva iz stvarnih slučajeva izmijenili su sa sudionicima sastanka.

Također, upoznali su ih sa svim dosad realiziranim aktivnostima i ishodima postupka psihološke prve pomoći u razdoblju od 2012. do 2015. godine, kao i s budućim planovima te aktivnostima njihovog Odjela, a koji uključuju daljnje angažiranje koordinatora i voditelja postupka psihološke prve pomoći.

‘Psihološku prvu pomoć pružamo pošto brinemo jedni za druge. Takva vrsta podrške može pomoći u prevladavanju teških situacija. Izuzetno je važno pokazati brigu i interes za kolege u najtežim situacijama i trenucima’ – istaknuo je voditelj radnog sastanka, Boris Tot.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije