FOTO: Donjodubravske žene sumirale godišnji rad

>> FOTO: Donjodubravske žene sumirale godišnji rad

U subotu 5. ožujka u kavani ‘Opera’ je održana redovna godišnja skupština Udruge žena Donje Dubrave. Uz članice udruge, Skupštini je prisustvovao i načelnik Općine Donja Dubrava, Dražen Miser te predstavnici ostalih dobravskih udruga.

Predsjednica udruge Bernarda Miser dr.dent.med., izrazila je u svom izvještaju o radu u 2015. godini, zadovoljstvo aktivnošću žena u minuloj godini. Sudjelovale su u svim događanjima u općini, organizirale Mali fašenjk te podjelu božićnih darova djeci. Minule godine bile su na tri izleta: trodnevnom u Salzburgu i austrijskim jezerima, dvodnevnom u Šopronu te jednodnevnom u Zagrebu na kazališnoj predstavi.

Ove godine u planu je trodnevni izlet u Vojvodinu. Njihove članice Franciska Markušić i Elizabeta Fabić sudjelovale su na Međunarodnom festivalu gibanice u mađarskom Serdehelju. Njihova je gibanica proglašena najboljom. Udruga ima 92 članice od kojih je skupštini prisustvovalo njih 79.

Izvještaje su, uz predsjednicu, podnijeli i blagajnica, te predsjednica Nadzornog odbora, Odbora za fašenjk, Odbora za dječje darove, Odbora za rekreaciju, Odbora za ručne radove, te Odbora za izlete. Odbor za posluživanje minule godine nije bio aktivan, ali ih tekuće godine očekuje veliki posao jer će se u ljetu u Donjoj Dubravi održati Smotra međimurskog folklora. Svi izvještaji su jednoglasno prihvaćeni.

Kako se skupština Udruge žena tradicionalno održava vikend prije 8. marta, Međunarodnog dana žena, tako su i ovaj put žene nakon iste proslavile svoj dan, uz svirku popularnog Cekera, nezaobilaznog sudionika dobravskih zabava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije