Kavana Kocka i grupa Vulkan sreću donijeli Slavku Jeftiću

>> Kavana Kocka i grupa Vulkan sreću donijeli Slavku Jeftiću

U petak je, povodom Dana žena u Kocki u Maloj Subotici, održano izvlačenje nagradnog putovanja. Drugu godinu za redom kavana Kocka nagrađuje svoje vjerne goste nagradnim putovanjem za dvije osobe na Plitvička jezera.

Uz Željka Obadića – bubnjara grupe Vulkan, Janje Obadić – hostese i Ranka Dominića – vlasnika Kocke nagradu je iz kutije izvukla Janja Obadić. Dobitnik jednodnevnog putovanja za dvije osobe na Plitvička jezera je Slavko Jeftić iz Male Subotice. Putovanje za dvije osobe je u stvari način da se zahvali gostima na njihovom odabiru što svoja nepca počaste raznim delicijama i okusima koje spremaju vrsni kuhari u kavani Kocka. Na jelovniku ćete naći mnoga jela od raznih vrsta pizza po želji, pa do čevapčića, lignji, ražnjića, jela od piletine i druga jela.

Kavana Kocka u Maloj Subotici poznata je diljem Međimurja ali navrate tu i gosti iz svih ostalih krajeva pa i puno stranaca koji putuju u Mađarsku ili negdje drugdje u Europu. Smještena uz glavnu cestu često navrate i stranci. Ako još niste bili u kavani Kocka svakako svratite i ako ste gladni pojedite nešto što volite.

Bez glazbe se ne može

Ovaj put za glazbu su bili zaduženi glazbenici iz domaće grupe Vulkan, pa je red da ih predstavimo: klavijature – Danijel Vlah – Danči, gitara i truba – Ivica Pintarić – Hekar, gitara i saksofon – Krunoslav Lajtman, bas i solo gitara – Goran Vrtarić – Vrta i bubjevi – Željko Obadić – Šjor.

Grupa Vulkan osnovana je daleke 1979. godine. Prva postava grupe bil su Zvonko Marušić “Badi” – klavijature, Drago Jurgec “Đuza” – bubnjevi, Branimir Čulinović “Enđi” – električna gitara i Zlatko Korbelj “Zujo” – bas gitara. Kroz dugi period sviranja i postojanja grupe Vulkan prošlo je jako mnogo glazbenika iz Međimurja ali i van granica naše županije. Zajedno su svirali duže od 10 godina u postavi: Radovan Jezernik, Krunoslav Lajtman, Branko Polanec “Pop”, Ivan Hatlak “Ićo” i Željko Obadić “Šjor”.

Od mnogobrojnih nastupa treba izdvojiti svirke u Münchenu u društvu “Međimuraca”, u Petlovcu i Kozarcu u Baranji, proslavu ulaska Mađarske i Slovenije u EU u Sumartonu u Mađarskoj, proslavu otvaranja III. Pogona u Haixu s Lidijom Bačić, a u Kristalu prate maturante u novi život, kao i njihove roditelje i još mnogo nastupa. 2014. godine zasvirali su i na Međimurskom festivalu s autorskom pjesmom “Bam bam bambus” gdje glazbu i tekst potpisuje Krunoslav Lajtman.

Novi član u grupi

U kavani Kocka ovoga petka Vulkanovci su po prvi put predstavili i novoga člana njihove grupe a to je: Goran Vrtarić – Vrta iz Varaždina koji svira bas i solo gitaru. Goran i nije “pravi” Varaždinec jer mu je majka iz Slemenica, a tata iz Miklavca. Goran je u grupu došao zbog odlaska Nine Erdelića. Po zanimanju elektro-tehničar. Zaposlen u “LOOP d.o.o.” Varaždin u glazbenoj agenciji s glazbenim instrumentima. Glazbom se bavi od malih nogu – preko 25 godina.

Glazbenu karijeru započeo je s grupom “Globus” u prvoj postavi. Prisjeća se grupe “Globus” i pjesme ciganski mix “Ševa”. U grupu Vulkan stiže zahvaljujući dugogodišnjem poznanstvu s Krunijem Lajtmanom i Željkom Obadićem – Šjorom. Svojom svirkom pratio je mnoge sastave, grupe i pojedince diljem Hrvatske.

Grupa Vulkan jedan je od najdugovječnijih glazbenih sastava

Grupa Vulkan jedan je od najdugovječnijih glazbenih sastava. Osnovana je 1979. godine i od tada kontinuirano djeluje, odsviravši na stotine vjenčanja, zabava, proslava, obljetnica i drugih svečanih prigoda. Mnogi nas pamte po dobroj fešti, ali i kvaliteti (ima anegdota koje kruže već kod druge generacije).

Posebnost zvuka Vulkana su puhačka glazbala truba i saksofon koja podižu atmosferu do usijanja, a dok se treba zatresti bubanj i “zaroktati” gitare… oooo, i tu smo “doma”. – Njegujemo milozvučno pjevanje. Za repertoar ne brinite, kroz dugi niz godina skupilo se velik broj hitova, što domaćih, što stranih, koji iz tjedna u tjedan upotpunjujemo s novitetima. Dobri smo poznavatelji tradicije, a nove trendove s radošću prihvaćamo – napisali su na svom Facebooku profilu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije