TICM omogućio nastavak rada mladim informatičarima

– Budući da je udruga ‘Mladi informatičari Strahoninca’ bila prisiljena napustiti svoju prostoriju u Društvenom centru Strahoninec, zbog jednostranog otkaza ugovora od strane Općine Strahoninec, nastojali smo u što kraćem roku pronaći adekvatno rješenje. Naišli smo na veliko razumijevanje kolega iz Tehnološko-inovacijskog centra Međimurja, koji su nam ustupili svoju učionicu na korištenje za nastavak tečajeva s djecom – priopćili su danas iz MIS-a.

>>> Mladi informatičari Strahoninca odlukom načelnika ‘izbačeni na ulicu’!?

Smatraju to privremenim rješenjem, jer očekuju da im općinske vlasti, uvažavajući značaj, rad i rezultate udruge, vrate prostor na daljnje korištenje, prije svega zbog dobrobiti djece.

– Iako smo već pojasnili zbog čega otkaz ugovora smatramo neutemeljenim, otvoreni smo za razgovor na bilo kojoj razini i dodatna objašnjenja ako postoje nejasnoće oko tehničkih i tehnoloških parametara našeg djelovanja. S obzirom da su u pitanju interesi djece, članova naše udruge, nismo, niti mislimo dopustiti da se s ovom temom na bilo koji način politizira i spremni smo poduzeti sve što je u našoj moći da se pronađe najbolje rješenje.

U dosadašnjem radu uložili smo ogromnu energiju kako bi djeci omogućili nesmetan napredak i razvoj na području informatike, jer smo uvjereni da im time osiguravamo bolju budućnost. Tako želimo i nastaviti, očekujući da ćemo imati odgovarajuću podršku svih struktura koje prepoznaju važnost rada naše udruge – kažu u udruzi.

Zahvaljuju svima koji ih podržavaju, svima koji su ponudili svoj prostor ili drugu pomoć kako bi mogli nastaviti s radom, a ponajviše Tehnološko-inovacijskom centru Međimurja što im je izašao ususret podupirući ulaganje u znanje djece i mladih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije